Ferit Aslan

Diyarbakır’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar görüp yıkılan kentin en iyi öğrencilerinin çıktığı Ortaokulda, öğrenciler aylardır prefabrik ve konteynırda eğitim görüyor. 

-426Diyarbakır Dicle Üniversitesi yerleşkesinde bulunan ve bugüne kadar LGS sınavlarında derece yapan öğrenciler çıkaran Cemil Özgür Ortaokulu binası depremde ağır hasar görünce yıktırıldı. Yaklaşık 700 öğrencisi ve 30’a yakın öğretmeni bulunan okul, aylardır okul bahçesinde kurulan prefabrik ve konteynırlarda zor şartlarda eğitim öğretim görüyor. 

-427Veliler, Diyarbakır’ın en başarılı öğrencilerin ısıtıcılarla ısıtılan konteynır ve prefabriklerde eğitim görmesine tepki gösterdi. Öğrenciler, içerisinde tuvaletler bulunan prefabriklerde hijyen olmayan şartlarda eğitim görmek zorunda kalıyor. 

Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ? Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ?

-428Ailelerin konuyu CİMER’e taşıdığı ancak şu ana kadar somut bir yanıt almadıkları öğrenildi. Özellikle kış mevsiminde zor koşullarda eğitim gören okulun öğrencileri için Dicle Üniversitesinin 15 dönüm arazi tahsisi yaptığı ancak milli Eğitim Müdürlüğünün tasarruf tedbirleri kapsamında şimdilik okul yapmayı düşünmediği öğrenildi. 

-429Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Cemil Özgür Ortaokulunun yapımı için 2024 yatırımı için Bakanlığa teklif edildiğini, teklif edilen yatırımların hiç birinin onaylanmadığı gibi ret veya kabul da edilmediğini söylemekle yetindiler. 

-430

Editör: Ferit Aslan