Tarihi surlar ve Hevsel Bahçeleri arasında bulunan millet bahçesindeki bu görüntüler tepki çekti. Yapımına 2019 yılının başından itibaren 24 milyon lira kaynakla başlanan ve kısa zamanda tamamlanan kentin 150 dönümlük ilk millet bahçesi, son zamanlarda kullanan vatandaşlar tarafından bilinçsizce kirletiliyor. 

Whatsapp Image 2024 02 28 At 16.29.52

Dicle Vadisi'ne bakan muhteşem manzarasıyla hafta içi ve hafta sonu binlerce yerli ve yabanacı turist tarafından tercih edilen yeşil alan, malesef son zamanlarda etrafa atılan çöpler nedeniyle eleştiri konusu oldu. Bazı vatandaşların millet bahçesinde piknik yaptıktan sonra, çöplerini toplamaması ve gelişi güzel etrafa atması çirkin görüntülerin oluşmasına neden oldu. 

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak millet bahçesinin temizlenmesini, çevre bilinci oluşmayan vatandaşların da çöplerini atmamaları konusunda uyarılmasını istedi. 

Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı

Whatsapp Image 2024 02 28 At 16.29.52 (2)

Millet bahçesinde keyifle oturarak, Dicle Nehri ve Hevsel Bahçeleri'nin manzarasında kahvaltı yaptıklarını ve zaman geçirdiklerini belirten vatandaşlar, herkesi çevre konusunda duyarlı olmaya davet etti.
 

Editör: HABER MERKEZİ