Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor

Diyarbakır’ın ilk plazası olan ve bir ara bütün basın yayın kuruluşlarının temsilciliğinin bulunduğu AZC Plaza, 2 yıldır atıl şekilde bekliyor. 

358673895 A Ock R55A Dh Tg Y Xf9 Qw A Ea Q98 H G Ji C Qz Q9 J O Z D O D8G3 I

Büroların boşaltıldığı bina önce satılığa çıkarıldı, şimdi ise yeni akıbetini bekliyor.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semti Yaşar Kemal Caddesi üzerinde 24 yıl önce faaliyete giren ve kentin ilk modern iş merkezi olan AZC Plaza, 2 yıldır adete kaderine terk edildi. Sahibi tarafından önce satılacağı gerekçesiyle büroları boşaltılan 9 katlı plaza, kentin aynı zamanda en gözde lokasyon noktası konumundaydı. 

Whatsapp Image 2024 02 09 At 09.08.52 (2)Diyarbakır’daki ulusal ve yerel medya merkezlerine de uzun süre ev sahipliğini yapan plaza, aynı zamanda kentte yapılan bütün açıklama ve etkinliklerin değişmez noktası haline gelmişti. 

Whatsapp Image 2024 02 09 At 09.08.52Hizmete girdiği dönemde kentin en ihtişamlı yapılardan biri olan AZC Plaza, 2 yıldır boşaltıldı, sadece zemin katındaki işyerleri kaldı. Sahiplerinin önce satılığa çıkardığı, daha sonra otel veya yurda dönüştürmeyi planladığı kentin ilk plazasının kaderinin ne olacağı henüz bilinmiyor.

Editör: Ferit Aslan