Diyarbakır'da, DEM Partinin büyükşehir, ilçe belediye eş başkanları ve belediye meclis üyeleri için dün başladığı ön seçimin ikinci turu bugün yapılıyor. Büyükşehir için adayların dün aldığı oylar ile kıyasıya bir yarışın olduğu gözlenirken, seçimin iptal edildiği Kayapınar ilçesinin Büyükşehir adayının belirlenmesinde önemli rol oynacağı öğrenildi. 

-512DEM Parti dün Diyarbakır'da 16 ilçede belediye başkan adaylarını belirlemek için ön seçime gitti. Yaklaşık 21 bin delegenin oy kullandığı ön seçim, merkez Kayapınar, Bismil ve Silvan ilçelerinde iptal edilmişti. 

Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı

Çüngüş ilçesinde parti genel merkezi aday belirleme kararı alırken, Çınar ilçesinin ön seçim sonuçları dün gece geç saatlere kadar sürmüştü.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN YARIŞ KİMLER ARASINDA?

Dün birinci tur seçimleri sonuçlanan Bağlar, Sur, Yenişehir, Ergani, Lice, Kulp, Çermik, Hazro, Hani, Dicle, Eğil ve Kocaköy ilçelerinden sonuçlar DEM Partiye iletildi. Seçim sonuçları ortaya çıkan 12 ilçede, büyükehir belediye eş başkan adaylığının Garip Kandemir, Cabar Leygara, Nimetullah Erdoğmuş ve Doğan Hatun arasında  kıyasıya bir rekabete sahne olduğu görüldü. 

-513KAYAPINAR ETKİLİ OLACAK MI?

Dün yaşanan sorunlardan dolayı ön seçimi iptal edilen ve bugün yapılan Kayapınar ilçesindeki sonucun büyükşehir adayının belirlenmesinde önemli rol oynayacağı öğrenildi. Seeçimleri iptal edilip ertelenen Silvan ve Bismil'in toplam delege sayısından fazla delegesi olan Kayapınar'ın büyükşehir adayını belirleyeceği yorumları yapılıyor. 

Editör: Ferit Aslan