Aziz Fidancı

Türkiye’nin en önemli şehirleri sıralamasında tarihi tartışılmayan Diyarbakır’ın Unesco Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Hevsel Bahçeleri ve Diyarbakır Surlarının hemen arasında yeralan Çiftehavuzlar Mezarlığı’nın son haline vatandaşlar tepki gösterdi. Çöp ve içki şişelerinden geçilmeyen mezarlığın ilgisizlik ve bakımsızlıktan bu hale geldiğini anlatan vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı.

2016 yılında personel yetersizliği nedeniyle gündeme gelen mezarlığın durumu içler acısı. Diyarbakır’daki Mardin Kapı Mezarlığından sonra kentin en eski mezarlığı olan Çiftehavuzlar, Cega Medya objektiflere böyle yansıdı.

Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ? Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ?

Vatandaşlar, anne, baba, çocuk ve yakınlarının yattığı mezarlıkla ilgili daha önce belediyeye başvurmalarına rağmen bu konuda bir girişimin olmadığını, yetkililerin duyarsız kaldığını söyledi.

Vatandaşlar, bu tür kutsal mekanların kaderine terkedilemeyecek kadar önemli olduğunu belirterek, şöyle dediler:

“Ne belediye ne de yetkililer burayala ilgilenmiyor. Mezarlar yazın otlar arasında kalıyor. Çoğu zaman kendi imkanlarımızla temizlemeye çalışıyoruz. Gece gündüz alkol alınıyor, boş şişelerde buraya atılıyor. Ölüye saygısı olmayanların, diriye nasıl sayısı olsun. Sorumlu olmadığı için herkes burayı kirletiyor. Artık yetkililerin buraya  müdahale etmesini istiyoruz, yardım istiyoruz.”

Editör: HABER MERKEZİ