Hanları, hamamları, tarihi camileri, kiliseleri ve dünyada eşi benzeri olmayan surlarıyla bölgenin en önemli merkezlerinden biri olan Diyarbakır, son yıllarda turizmde yakaladığı ivme ile adeta bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden biri oldu. 

Geride bıraktığımız 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 400 binin üzerinde yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kent, tüm zamanların ziyaretçi rekorunu kırmıştı. Özellikle tarihi Sur ilçesinde bulunan ve bir çok medeniyetin izlerini taşyan kültürel varlıklar, büyük ilgi görüyor. 

Gündüz saatlerinde sokaklarında ciğer dumanları tüten, Hasanpaşa'daki kahvaltıcılarıyla misafirlerine eşsiz sofralar sunan Sur ilçesi, geceleri de bir başka güzel oluyor. Bazalt taşlı cadde ve sokakları kendine mesken edinen sokak müzisyenleri, Türkçe ve Kürtçe ezgiler eşliğinde kente gelen misafirleri bazen harketlendiriyor, bazen de duygulandırıyor. Geçmişte Diyarbakır'da yaşamış kentin ileri gelenlerinin kaldığı konak ve evler, günümüzde birer işletme olarak yiyecek ve içecek sektöründe eşsiz hizmetler sunmaya çalışırken, bir çok işletme de kendi sokağını ve mekanını günün ruhuna uygun olarak düzenleyip, müşterilerinin ilgisini çekmeyi amaçlıyor.

Diyarbakırlılar güneş gözlüğü seçerken dikkatli olun Diyarbakırlılar güneş gözlüğü seçerken dikkatli olun

Binlerce yıllık geçmişe sahip Sur ilçesinde sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan hareketlilik, gecenin geç saatlerine kadar devam ediyor. Ziyaretçiler evinin yada kaldığı otelin yolunu tutarken, tarihi sokaklarda müziğin sesi geç saatlere kadar yükselmeye devam ediyor. 

Editör: HABER MERKEZİ