Özgür Ayaydın

Diyarbakır’da, daha önce sınav kapsamında olmayan uygulama testi görevi ile kamuyu zarara uğratmak ile gündeme gelen Milli Eğitim, şimdi de aynı gün yapılan 2 farklı sınavdan ücret alma skandalı ile çalkalanıyor.

DİYARBAKIR İÇİN BAŞMÜFETTİŞLER ONAY BEKLİYOR 

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü ve RAM Müdürlerinin mevzuata göre sınav kapsamında olmayan BİLSEM uygulama testlerinde kendilerine Bakanlığın aksi görüşüne rağmen Valilikten bir onay yazısı çıkararak günlük 30 saat ek ders ücreti yazmışlardı. Bu yolla kamunun 1 milyona varan miktarda zarara uğratıldığı gündeme gelince konu Milli Eğitim Bakanlığına şikayet edilmişti. 

P H O T O 2024 03 16 20 01 32Diyarbakır’dan hem Milli Eğitim Bakanlığına hem İçişleri Bakanlığına (Valiliğin soruşturma başlatıp başlatmadığı) ile ilgili CİMER üzerinde yapılan şikayetlerden sonra, Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. CİMER’den başvuru sahiplerine gönderilen yazıda, “İddialarınız hakkında Bakanlığımız Müfettişlerince inceleme/soruşturma yapılmak üzere Bakan makam oluruna sunulmuş olup sonuçlandığında ayrıca bilgi verilecektir” denildi.

MÜDÜRE AYNI GÜN 2 SINAV ÜCRETİ YATIRILDI

Bu tartışmalar ve müfettişlerin Diyarbakır’a gelmesi beklenirken, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlü Murat Küçükali ile ilgili çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı. Paylaşılan belgelere göre, müdür Küçükali’ye, yasal mevzuata aykırı şekilde bir günde 2 ayrı sınav görevi yazıldı. 

Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Küçükali’ye, 18 Şubat tarihinde hem Bilim Sanat Merkezleri Öğrenci Seçme Ön Değerlendirme Aşamasında görevli olarak 30 saat ek ders ücreti yatırıldı. Yine hazırlanan başka ödeme çizelgesine göre, aynı gün için yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Direksiyon sınavında görevli olduğu gerekçesiyle kendisine ücret yatırıldı. 

Editör: Özgür Ayaydın