Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak

Diyarbakır Merkezli Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM),  “Diyarbakır yerel hizmetlerde neleri kaybediyor? “ konulu  toplantı düzenleyecek.

DİTAM'DAN yapılan açıklamada, uzun bir zamandır sivil toplum örgütleri, aktivistleri, akademisyenleri ve siyasetçileri bir araya getiren DİTAM,  bu kapsamda 27 Şubat 2024 Salı günü Diyarbakır’da ‘Diyarbakır Yerel Hizmetlerde Neleri Kaybediyor’ başlıklı bir toplantı gerçekleştirecek.
 Bir süre önce ‘Kent Sorunlarının Tespiti ve Çözüm Önerileri’ adıyla başlatılan çalışmada, Diyarbakır’da  yaklaşık 80  sivil toplum kuruluşunun katılımıyla dört farklı odak grup toplantısı yaptı.
 DİTAM, Kent, Çevre ve Kültürel Miras, Sosyo Kültürel Yaşam ve Politikalar, İktisadi Durum ve Kırsal Kalkınma ve Kadınlar, Gençler ve Çocuklar başlığındaki  toplantılardan çıkan verileri ‘Diyarbakır Yerel Hizmetlerde Neleri Kaybediyor’ başlığıyla Diyarbakır ve bölgeden ilgili STK’ların katılacağı toplantıyla kamuoyu ile paylaşacak.
 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Feridun Çelik'in de katılacağı toplantıda, son yıllarda Diyarbakır’ın yoğun politik ortamında az konuşulan yerel hizmetler ve yaşanan eksikliklerin daha görünür olması  ele alınacak.   


 

Editör: Meral Özdemir