Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı

Diyarbakır'ın 21 yıllık alışveriş merkezi Mega Center, geçtiğimiz günlerde yıkıldı. Bu AVM, Diyarbakır'ın alışveriş, eğlence ve sosyal hayatına renk katan bir mekan olarak hafızalarda yer etti. Peki, bu AVM'nin yerine ne yapılacak? Diyarbakırlılar, bu sorunun cevabını merakla bekliyor. Mega Center, 21 yıl boyunca Diyarbakır'ın alışveriş, eğlence ve sosyal hayatına renk kattı. Ancak, artık yerinde yeller esiyor. Mega Center'ın yerine ne yapılacağı ise henüz netleşmedi. İşte, bu konuda ortaya atılan iddialar ve gerçekler...

 MEGA CENTER NASIL YIKILDI?

Mega Center AVM, 2000 yılında inşa edilmeye başlandı ve 2002 yılında hizmete açıldı. Diyarbakır'ın ikinci alışveriş merkezi olan Mega Center, 22 bin 380 metrekare kapalı alan, 6 bin 470 metrekare açık alan olmak üzere toplam 28 bin 850 metrekarelik bir alana sahipti. Mega Center, içinde birçok mağaza, sinema, restoran, kafe, oyun salonu, kuaför, market, banka ve eczane barındırıyordu. Mega Center, Diyarbakırlıların alışveriş yaparken aynı zamanda eğlenmesini ve sosyalleşmesini sağlıyordu.

Ancak, Mega Center AVM, son yıllarda eski popülaritesini kaybetti. AVM'nin içindeki mağazalar da birer birer kapandı. AVM, boş ve bakımsız bir hale geldi. Sonunda, AVM'nin yıkılması kararı alındı. Yıkım işlemi, 2021 yılının sonbaharında başladı ve 2022 yılının başında tamamlandı. Böylece, Mega Center AVM, Diyarbakır'ın siluetinden silindi.

MEGA CENTER'IN YERİNE NE YAPILACAK?

Mega Center AVM'nin yıkılmasının ardından, yerine ne yapılacağı büyük bir merak konusu oldu. Diyarbakırlılar, bu sorunun cevabını öğrenmek için sabırsızlanıyor. Mega Center'ın yerine ne yapılacağına dair birçok iddia ortaya atıldı. Bazıları, buraya bir hastane, otel veya plaza yapılacağını söyledi. Bazıları ise, buranın yeşil alana dönüştürüleceğini veya park yapılacağını iddia etti. Ancak, bu iddiaların hiçbiri doğru değil.

Mega Center AVM'nin yerine ne yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak, konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Mega Center'ın yerine plaza ve konut projesi yapılması planlanıyor.

Editör: Ayşegül Yaşar