31 Mart yerel seçimleri için CHP ve DEM Parti arasında bir süredir yürütülen “kent uzlaşısı” kapsamındaki görüşmeler tamamlandı. 

CHP ve DEM heyetlerinin görüşmeleri sonucunda  İstanbul Esenyurt ilçesinde bir isim üzerinde anlaşmaya varıldı.

Ahmet Özer

CHP’nin aday göstermesi beklenen Ali Gökmen‘in adaylığı geri çekilerek, yerine Prof. Dr. Ahmet Özer aday gösterilmesi bekleniyor.

Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti

ALİ GÖKMEN HDP’DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU

1960 yılında doğan Prof. Dr. Ahmet Özer, ilkokul ve ortaokulu Van’da, liseyi ise Diyarbakır’da tamamladı. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi’nde sosyoloji, ODTÜ’de ise “Bilim ve Siyaset Felsefesi” alanlarında yüksek lisans yaptı. 

Özer, Toros Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Uzun süre GAP Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği yapan özer 2015 genel seçimlerinde HDP’ye milletvekili aday adaylığı için başvurmuştu.

Özer, Güneydoğu’nun sosyo-ekonomik yapısı, GAP Bölgesi’nin karşılaştırılması, bölgenin geleneksel yapısı ve kalkınma süreci, yerel yönetimler gibi alanlarda çalışmalar yürüttü. “GAP ve Sosyal Değişim”, “Güneydoğu Anadolu ve GAP Gerçeği”, “Sosyal Bir Varlık Olarak İnsan”, “Modernleşme ve Güneydoğu”, “11 Eylül – ABD ve Küreselleşme”, “Tanzimat’tan Günümüze Batılılaşma ve AB”, “Doğu’da Aşiret Düzeni ve Brukanlar”, “Kentleşme ve Yerel Yönetimler” adlı bilimsel çalışmalarının yanı sıra “Şehrivan” isimli bir roman yazdı.

Editör: Ferit Aslan