Diyarbakır Ulu Cami’de dini sohbetler yapan ve sosyal medyada tanınan Ramazan Pişkin, İstanbul’da işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin failleri henüz yakalanamadı.
Diyarbakır’da, küçük yaşlardan itibaren edindiği bilgileri Diyarbakır Ulu Cami’nde vatandaşlarla paylaşarak sembol isim haline gelen Ramazan Pişkin’in, İstanbul Fatih’te bulunan kendi işlettiği çay ocağında ölü bulunduğu ortaya çıktı. Pişkin’in, göğsünden üç kez bıçaklandığı ve kan kaybından hayatını kaybettiği belirlendi.

CİNAYETİ HERKES KINADI

Pişkin’in ölüm haberi, sosyal medyada büyük üzüntü yarattı. Pişkin’in, dini konularda yaptığı sohbetleri videoya kaydederek paylaşan ve “Filozof Ramazan” lakabıyla biliyordu. Pişkin’in videoları, sosyal medyada milyonlarca izlenme ve beğeni almıştı. Pişkin’in hayranları, cinayeti kınayan ve adalet isteyen mesajlar paylaştı. Sağcısından solcusuna, siyasetçilerden sanatçılara kadar pek çok kişi ve kurum da Pişkin’in ölümüne tepki gösterdi.

CİNAYETİN NEDENİ NE?

Pişkin’in öldürülmesinin nedeni henüz bilinmiyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemelerde, Pişkin’in iş yerinin camlarında kan izleri bulundu. Polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek, cinayetin faillerini yakalamak için çalışma başlattı. Pişkin’in cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

https://www.youtube.com/watch?v=t8x-KgwCrgk

Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı

DİYARBAKIR'IN SEMBOL İSMİYDİ

Pişkin, Diyarbakır’ın sembol isimlerinden biriydi. Küçük yaşlardan itibaren araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami’de vatandaşlara anlatmaya başlayan Pişkin, “Filozof Ramazan” lakabını almıştı. Pişkin, günün her saatinde camide bulunarak, yerli ve yabancı turistlere İslam’ı anlatıyordu. Pişkin, aynı zamanda bir çay ocağı işletiyordu. Pişkin’in, İstanbul’da da bir çay ocağı açtığı ve sık sık iki şehir arasında gidip geldiği öğrenildi.

Editör: Ayşegül Yaşar