Dicle Üniversitesi, akademik öğretimin yanı sıra öğrenim gören öğrenciler, Diyarbakır ve bölgede yaşayanların ihtiyacı olan konulardaki eksiklerin giderilmesine de katkı sunuyor.

Bu kapsamda doğunun en büyük Drama Uygulama Atölyesini törenle hizmete açan üniversite,  öğrenciler drama, oyun, müzik vb. teorik ve uygulama alt yapılı dersleri aktif bir şekilde öğrenme fırsatı bulmasını sağlıyor.

Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak

Drama3.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç törende yaptığı konuşmada, teknolojik gelişmelerden de faydalanılarak Doğu ve Güneydoğu’daki üniversiteler arasında en büyük ve donanım açısından en zengin olan Çocuk Gelişimi Drama Atölyesini hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Dicle Çocuk Üniversitesi, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile verilecek olan eğitimin, Diyarbakır halkına da açılacağını işaret eden Karakoç, ''Yapılacak çalışmalar ülkemiz çocuk gelişimi alanına önemli katkılar sunacak.'' ifadesini kullandı.

Drama2.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aytaç Coşkun da atölyede gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Açılışın ardından öğrenciler pandomim gösterisini sundu.

(Haber Merkezi)

Editör: Özgür Ayaydın