Nazmi Kahraman

Kadınlar, bir düğüne, bir davete veya dışarı çıktıkları sırada, hazırlanmaları için en az 65 dakika, en fazla 2-3 saat sürdüğü tespit edildi.

Kadınların hemen hemen tamamına yakını, erkeklere göre daha geç sürede hazırlanır. Bunun da erkeğin kadını dakikalarca hatta saatlerce beklemesine yol açıyor. 

Amedspor’dan sonra finalde de bir ilki yaşayabilirler Amedspor’dan sonra finalde de bir ilki yaşayabilirler

HAZIRLANMA SÜRELERİ

Bu uzun hazırlanma süresi, eşler arasında, zaman zaman büyük tartışmalara, sorunlara ve kavgalara da neden olurken, bu konuda bir anket çalışması yapıldı. 

Anket 3 bin kişiye sorulan sorularla hazırlandı. Kadınların akşam dışarı çıkmadan önce hazırlanmalarının ortalama 65 dakika sürdüğü belirlendi.

Ekeklere göre, daha uzun sürede hazırlanmalarına neden olanın ise ortalama 15 dakika duş almaları, 21 dakikada saçlarını yapmaları, 17 dakikada giyinmeleri ve 12 dakikada da makyajlarını yapmaları yer alıyor. Bu süre de ortalama 65 dakikaya denk geliyor.

Arkadaşları ile dışarı çıkmadan önce telefonda ortalama 55 dakika geçiren kadınlar, evden çıktıktan sonra ise yolda ve gittikleri yerlerde toplam 29 dakika saçlarını ve makyajlarını düzeltiyorlar.

Kadınlar, bir düğüne, bir davete veya dışarı çıktıkları sırada, hazırlanmaları için en az 65 dakika, en fazla 2 ya da 3 saat gerekiyor.

K A D I N L A R

Geç hazırlanmdıklarının farkında olan kadınların çoğu bunun sebebini, ''Yüzde 100 doğrulanmış olmasa da biz kadınların hazırlanması erkeklere göre nispeten daha uzun sürüyor olabilir. Bunu kabul ediyoruz ama, haklı sebeplerimizin olduğunu da unutmamak gerekir'' şeklinde yanıtlıyor.


 

Editör: Nazmi Kahraman