Diyarbakır Kulp’ta heyelandan kapanan yollar açıldı Diyarbakır Kulp’ta heyelandan kapanan yollar açıldı

Diyarbakır’da, partisinin yerel seçim mitingine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürt meselesi, yeni bir çözüm tartışmaları ile ilgili şartlı diyalog mesajları verdi. 

“HERKES İLE OTURUR KONUŞURUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin, millete hizmet etmek, ülkenin sorunlarına diyalog yoluyla çözüm bulmak için yapıldığını belirterek, “Biz, zihni özgür, vicdanı özgür, ahlakı kamil herkesle oturur konuşuruz. Emperyalistlere kuklalık etmeyen herkesle oturur konuşuruz" dedi. Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

Whatsapp Image 2024 03 27 At 21.46.28“DEVLETİN BEKASINA SAYGI DUYAN İLE KONUŞURUZ”

Emperyalistlere kuklalık etmeyen herkesle oturur konuşuruz. Terörün her çeşidine mesafe koyan herkesle oturur konuşuruz. Kendi ülkesi ve milleti için dertlenen herkesle oturur konuşuruz. Milletin birliğine, vatanın bütünlüğüne, devletin bekasına saygı duyan, ülkenin kazanımlarıyla gururlanacak, sevinçleriyle sevinecek, kayıplarıyla üzülecek, Türkiye Yüzyılı'nda kendileriyle yol yürümek isteyen herkesle oturup konuşabiliriz. 

Whatsapp Image 2024 03 27 At 21.46.05“İRADELERİNİN ÜZERİNDEKİ İPOTEKLERİ PARÇALAMALARINI BEKLİYORUM”

Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, Kürt kardeşlerimizin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır. Sizi güya ağaların, şıhların, derebeylerin, devletin zulmünden kurtarma vaadiyle, demokratik siyaset palavralarıyla oylarınıza ipotek koydular. Kürt kardeşlerimizin toparlanıp, iradeleri üzerindeki ipotekleri parçalayıp atmasını bekliyoruz.

Whatsapp Image 2024 03 27 At 21.47.08“SADECE GÜVENLİK BOYUTU İLE DEĞİL…”

Bu ülkede 85 milyonun huzuru, esenliği için bir şey yapılacaksa, şimdi hemen yapılmalıdır. Türkiye'ye 40 yıl boyunca terörle bedel ödetildi, bir 40 yıl daha buna tahammülümüz yok. Yaşadığımız ortak acıların ardından bu tehdidi bertaraf ettik. Artık ülkemizi bu yükten, sadece güvenlik açısından değil, diğer tüm boyutlarıyla tamamen kurtarma vaktidir. Bunun için ipleri başkalarının elinde olmayan, kirli çıkar ilişkilerinin içinde kaybolup gitmemiş herkesle oturur konuşuruz.

Milletvekili listesini, belediye başkan adayı listesini, meclis üyesi listesini, genel merkez yönetimi listesini terör örgütünün belirlediği parti, parti olmaz. Bunları belirleyecek olan, emekleri ve oylarıyla partiyi var eden, yaşatan tabanıdır, seçmenidir"

Whatsapp Image 2024 03 27 At 21.47.30“ARTIK GİDİLECEK BİR YOL KALMADIĞINA İNANIYORUZ”

İstanbul'da ne kadar marjinal ideoloji mensubu varsa hepsini getirip Kürt kardeşlerimin başına patron yapanlarla artık gidilecek bir yol kalmadığına inanıyoruz. İnşallah 31 Mart, Kürt kardeşlerimizin tüm tasallutlardan kurtulup, özgür iradeleriyle kendilerinin ve şehirlerinin geleceğine karar verecekleri bir dönüm noktası olacaktır.

Editör: Ferit Aslan