Ankara Büyükşehir Belediyesi, çiçekseverleri bir araya getirerek doğal çevreye olan duyarlılığı artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, başkentlilerin ellerinde bulunan çiçekleri ücretsiz olarak takas etmelerini sağlayan “Çiçeğim Takas” uygulamasına devam ediyor.

Kadın şoför erkeklere taş çıkartıyor Kadın şoför erkeklere taş çıkartıyor

Çankaya Metin Oktay Parkı’nda gerçekleştirilen Çiçeğim Takas uygulaması ile çiçekseverler evlerinden ve bahçelerinden getirdikleri bitkileri ücretsiz olarak beğendikleri saksı çiçekleri ile değiş tokuş yaptı. Yoğun ilgi gören uygulama ile vatandaşlar bitki koleksiyonlarını da genişletirken, ücretsiz toprak değişimi ve çiçek bakımı yaptırma imkânı da buldu.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Şefi Taşkesti uygulama hakkında şu bilgileri verdi:

“Vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gören çiçek takası uygulamasını bu hafta Behçelievler Metin Oktay Parkı’nda, Bahçelievler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle yaptık. Mahalle sakinlerimizin evlerinde bulunan, bakıma muhtaç olan çiçek koleksiyonunu değiştirmek ve geliştirmek isteyenlere ücretsiz takas programı uyguluyoruz. Yaz aylarına doğru Çiçeğim Takas uygulamasına diğer parklarda da devam edeceğiz.”

Evlerinde bulunan çiçekleri takas etmek için Metin Oktay Parkı’na getiren mahalle sakinleri uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirterek ABB’ye şu sözlerle teşekkür etti:

Kaynak: igf