Evinizdeki sinek ve böceklerden kurtulmanın en kolay yolları arasında sirke, sedir yağı, meyve ve reçel gibi malzemeleri kullanmak yer alıyor. Bu malzemeler sayesinde hem evinizin temizliğini sağlayabilir hem de bu canlılara karşı etkili bir mücadele verebilirsiniz. İşte evinizi sinek ve böceklerden arındıracak o harika yöntemler…

SEDİR YAĞI İLE BÖCEKLERİ UZAKLAŞTIRIN

Sedir yağı, sinek ve böceklerin en sevmediği kokulardan biridir. Bu yağı bir sprey şişesine su ile karıştırarak evinizin köşelerine sıkabilirsiniz. Özellikle böcek ve minik sineklerin görüldüğü yerlere sıktığınızda etkili sonuç alabilirsiniz. Sedir yağı kokusundan nefret eden bu canlılar artık sizin için bir problem olmaktan çıkacaktır.

SİRKE İLE SİNEKLERİ YOK EDİN

Nasırları ve ayak mantarını doğal yöntemlerle yok etmenin yolları Nasırları ve ayak mantarını doğal yöntemlerle yok etmenin yolları

Sirke, sinekleri cezbeden ama aynı zamanda onları yok eden bir malzemedir. Sirkeyi derin ve geniş bir kaseye dökerek üzerini streç film ile kapatabilirsiniz. Streç filmin üzerine ufak bir delik açarak sineklerin içeri girmesini sağlayabilirsiniz. Sirkenin kokusuna dayanamayan sinekler kasenin içerisine girecekler ama bir daha çıkamayacaklar.

MEYVE İLE SİNEKLERİ TUZAKLAYIN

Mutfak masasında duran meyvelerin üzerinde gezinen ufak sineklerden kurtulmak için harika bir teknik bulunuyor.

Bunun için de eskimiş birkaç tane meyvenizi kavanozun içerisine alıyoruz. Sonra da üzerine kahve fincanıyla sirke ekliyoruz.

Sonrasında bir kağıdı huni şeklinde kıvırıyoruz. İnce tarafı kavanozun içerisinde olacak şekilde yerleştiriyoruz.

Sirke kokusu minik sinekleri kavanoza çekecektir. Bir kere bu boşluktan giren sineklerin geri çıkması mümkün olmayacak.

Bu harika teknik sayesinde istenmeyen sineklerden kurtulmanız çok kolay olacak.

REÇEL İLE SİNEKLERİ BOĞUN

Reçel, sineklerin en sevdiği tatlılardan biridir. Bu tatlıyı sinekleri yok etmek için kullanabilirsiniz. Bunun için bir reçel kasesinin içerisine yarısına kadar sirke döküyoruz. Üzerine de sıvı bulaşık deterjanı ilave ediyoruz. Sirke kokusuna aldanan sinekler kasenin içerisine düşecekler. Bulaşık deterjanı yüzünden kurtulamayacak ve boğulacaklar.

Bu yöntemleri uyguladığınızda evinizdeki sinek ve böceklerden kurtulmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Evinizi sinek ve böceklerden arındırmak için daha fazla beklemeyin. Bu harika teknikleri hemen deneyin ve farkı görün.

Editör: Özgür Ayaydın