Göbeklitepe'den daha eski yerleşim yeri olan Körtiktepe'de çıkarılan ve altına işlenen takılar sergilendi.

Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak

kolyeler

Diyarbakır'da bugün başlayan''Mezopotamya Kuyumculuk, Kuyum Makineleri ve Franchise Fuarı'' 4 gün sürecek. Fuarda, firmalar ortaya çıkardıkları eserleriyle hünerlerini sergiledi. Takılar arasında en ilgi çekici ise ''Körtiktepe Altın Seti'' oldu.

kortiktepe-1

Üstteki foto: Körtiktepe kolye ve küpesi

ENÇOK İLGİ TOPLAYAN SET

Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'den yaklaşık 500 yıl daha eski bir yerleşim yeri olan Körtiktepe'de bir süre önce kazılarda çıkarılan ve yaklaşık 12 bin 500 yıllık olduğu belirlenen takılar altına işlendi. 

Üsttkortiktepealtınseti

Üstteki Fotoğraf: Körtiktepe Altın Seti

El işiyle 22 ayar altın kullanılarak yapılan gerdanlık, yüzük, küpe ve bileklikten oluşan ''Körtiktepe Altın Seti'' için 320 gram altın kullanıldı.

Fuarda sergilenen ''Körtiktepe Altı Seti'' ençok ilgi gören altın seti oldu. 

körtik

Üstteki foto: Körtiktepe kolye ve bileklik

FİRMALAR TASARIMLARINI SERGİLEDİ

Erbil, Süleymaniye ve Duhok'un yanı sıra 45 firma fuara katıldı. Katılan bu firmaların yüzde 30'unu Diyarbakır, yüzde 70'ini başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin değişik illerindeki firmalar oluşturuyor.

kolyeler1

Fuarın gözdesi ''Körtiktepe Altın Seti'' dışında, firmaların biribirinden farklı tasarımları sergilendi.

Fuarın açılışını yapan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, fuarda, Körtiktepe'de çıkarılan 12 bin 500 yıllık sembollerle Zerzevan'da çıkarılan 3 bin yıllık sembollerin altına işlendiğini ve sergilendiğini söyledi.

yüzük-2

Editör: EYYUP KAÇAR