Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United ile kritik bir maça çıkıyor. Ancak maçın oynanacağı Rams Park’ta hava durumu endişe yaratıyor. İstanbul’da gün boyu süren sağanak yağış, maçın akıbetini belirleyecek.

Galatasaray Manchester United maçı iptal mi olacak, ertelenecek mi? soruları futbolseverlerin gündeminde. Maç saatinde hava durumu raporu, UEFA yetkililerinin saha zeminini incelemesi ve Galatasaray’ın taraftarlara yaptığı açıklama, maçın oynanıp oynanmayacağına dair ipuçları veriyor.

MAÇ SAATİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, İstanbul’da 28 Kasım Çarşamba günü bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması, rüzgarın ise güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde 50-80 km/saat esmesi tahmin ediliyor.

Galatasaray’ın stadyumunun bulunduğu Sarıyer’de de yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Maç saatinde hava durumu raporu ise şöyle:

·        Saat 18.00: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 15 derece, rüzgar 50 km/saat

·        Saat 19.00: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 14 derece, rüzgar 50 km/saat

·        Saat 20.00: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 14 derece, rüzgar 50 km/saat

·        Saat 21.00: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 13 derece, rüzgar 50 km/saat

·        Saat 22.00: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 13 derece, rüzgar 50 km/saat

GALATASARAY MANCHESTER UNİTED MAÇI OYNANACAK MI, İPTAL Mİ OLACAK?

İstanbul’da etkili olan yoğun yağış, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nin zeminini de olumsuz etkiledi. Zeminde su birikintileri oluştu, topun zeminde sekmediği görüldü.

UEFA yetkilileri, maç öncesi saha zeminini inceledi. İlk incelemenin ardından bir değerlendirme yapıldı ve şu an için ‘maç oynanabilir’ yorumu yapıldı.

Galatasaraylı yetkililer ise, sezon başında yenilenen zeminin drenajının çok iyi olduğunu, zeminde su birikmelerinin yaşanmayacağını ve su tahliyesinin şu ana kadar sorunsuz olduğunu belirttiler.

Trendyol 1. Lig'de görünüm Trendyol 1. Lig'de görünüm

GALATASARAY’DAN TARAFTARLARA ÇAĞRI

Galatasaray Spor Kulübü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Manchester United ile oynanacak karşılaşma için Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nin kapıları ve Aslanlı Yol’un saat 17.15’te taraftarlara açılacağını duyurdu.

Açıklamada, “Yoğunluktan etkilenmemek, hava muhalefeti nedeniyle yaşanacak sıkıntıların önüne geçmek ve maç coşkusunu önceden yaşamak için stadyuma erken gelmeniz rica olunur. Ayrıca, Tek Girişlik Pass Card ile turnikelerden daha kolay geçiş yapabilirsiniz.” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından maçı stadyumda canlı izlemek için İstanbul’a gelen sarı kırmızılı taraftarlar ise maçın akıbetini merak ediyor. İstanbul’da bazı uçuşlar rüzgar ve yağış sebebiyle iptal edilirken, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Manchester United kafilesi dün İstanbul’a inmişti

Editör: Ayşegül Yaşar