Galatasaray ve Fenerbahçe arasında bu akşam Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi büyük bir kriz patlak verdi. Suudi hükümetinin, iki takımın da sahaya ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ pankartı ile Atatürk posteri ve tişörtü ile çıkma isteğini reddettiği ve İstiklal Marşı’nın da okunmasına izin vermediği iddia edildi. Bu duruma tepki gösteren Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri, talepleri karşılanmazsa maça çıkmayacaklarını açıkladılar.

TFF’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaları yalanladı. TFF, Süper Kupa maçının Türk Bayrağı huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitler için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşı ile başlayacağını duyurdu. TFF, "Süper Kupa maçı Türk bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama etkinlikleri, şehitlerimiz için saygı duruşu ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz." denildi.

SÜPER KUPA NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı, bu akşam saat 20.45’te Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda Turkcell Süper Kupa finalinde karşılaşacak. Maç, ATV’den canlı olarak yayınlanacak.

Koç ve Sarıalioğlu, PFDK'ye sevk edildi Koç ve Sarıalioğlu, PFDK'ye sevk edildi

Editör: Ayşegül Yaşar