Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), 1071 kişilik sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık, personel istihdamına ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirdi. Başvuru süreci 29 Aralık 2023’te başlayan alımda, bu gün saat 17.00’de sona erdi. Adaylar, başvurularını ve sınava ilişkin bilgilerini e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapabildi. Başvurularını tamamlayan adaylar ise şimdi de sonuçlara odaklandı.

SÖZLÜ SINAVA KİMLER KATILACAK?

Başvurular, başvurulan grup için aranan niteliklere uygunluk yönünden incelenecek. Başvurusu kabul edilen adaylardan KPSS puanı en yüksek adaydan başlanarak her bir grup ve il için ilan edilen kontenjan sayısının üç katı aday sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınava çağrılacak adayların listesi, sınav tarihi, saati ve yeri Bakanlığın internet sitesinde (www.gsb.gov.tr) ilan edilecek.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

GSB, sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir tarih vermedi. Ancak, sözlü sınavların Şubat 2024’te açıklanması bekleniyor.

Editör: Ayşegül Yaşar