Meral Özdemir

Adıyaman, Gaziantep, Mardin, Şırnak ve Şanlıurfa'da meydana gelen olaylarda 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

ŞIRNAK

Cizre Belediyesi dalgıç ekibi, Van Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği, Diyarbakır ve Şırnak AFAD ekipleri ile Van AFAD ekibi ve kurbağa adamlardan oluşan dört ayrı ekip su altında, su yüzeyinde ve havadan drone desteği ile genç kızı bulmak çalışmalar yürütüldü. 

Dört ayrı ekibin dört ayrı botla Irak sınırına kadar 27 Kasım'dan bu yana sürdürdüğü arama kurtarma çalışmaları sonucu kayıp kızın cansız bedeni Suriye'de Hane köyü civarında köylüler tarafından bulundu.

Cizre ilçesinde 27 Kasım tarihinde kardeşi Zelal ile Dicle Nehri'ne atlayan Zelin Çalış, akıntıya kapılıp suda kaybolurken, kardeşi Zelal Çalış balıkçılar tarafından kurtarılmıştı.

ADIYAMAN

Besni ilçe Emniyet Müdürlüğü yakınlarında yolda yürüyen Mehmet Akkanat’a, sokak köpeği saldırdı. Bacağından yaralanan Mehmet Akkanat’ın yardımına çevredeki vatandaşlar koştu. Vatandaşlar tarafından kurtarılan Mehmet Akkanat, olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Besni Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

-Yeni Mahalle Koşu Parkı içerisinde elindeki maket bıçağı ile sağa sola saldıran şahsı vatandaşlar polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polisi gören şahıs kaçtı. 

Polis ekipleri, elindeki maket bıçağı ile Karapınar Caddesi üzerinden Valilik Kavşağına doğru ilerleyen şahsı durdurmak istedi. Bu esnada şahıs kaçmaya başladı. Polis ekipleri, elindeki bıçağı bırakmayan ve saldırgan tavırlar sergileyen Z.A.’dan bıçağı bırakmasını istedi.

Şahsın uyarılara aldırış etmemesi üzerine polis ekipleri şahsa tabanca doğrulttu. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen şahıs elindeki bıçakla boğazını kesti. Polis ekiplerince etkisiz hale getirilen şahıs, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

GAZİANTEP

''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır'' ''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır''

İslahiye ilçesinde Yusuf T. idaresindeki 06 ET 9415 plakalı hafif ticari araç Hatay Bulvarı Kümeevler mevkiinde yolun karşısına geçmeye çalışan Ç.Ö'ye (10) çarptı.

Kazada yaralanan Ç.Ö. hastaneye kaldırıldı.

MARDİN 

Kızıltepe ilçesinde Ceylanpınar yolu Gözlüce köyü mevkisinde sürücüsünün kimliği ve plakası belirlenemeyen otomobilin çarptığı Ş.H. (58) yaralandı.

Yaralı kadın, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ŞANLIURFA

Birecik ilçesinde Yusuf Kemal Yaşar Caddesi'ndeki lokantada garson olarak çalışan 57 yaşındaki Ahmet Aydoğdu, dinlenmek için iş yerinin önüne çıktı. 

Bu sırada aynı caddede ilerleyen ve üzerinde yük bulunan kamyon lokantanın tabelasına çarptı. Kamyonun çarptığı tabela bir anda kaldırımda bekleyen Aydoğdu'nun üzerine düştü.

Tabelanın altında kalan işçinin yardımına çevredeki esnaf yetişti. Aydoğdu, tabelanın altından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.


 

Editör: Meral Özdemir