Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa'da meydana gelen olaylarda 2 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

DİYARBAKIR

Bağlar ilçesi Yeşildallı Mahallesi'nde bir kadın evinde çocukları tarafından yaralı halde bulundu. Pompalı tüfekle karnından vurulmuş halde bulunan kadın, iki çocuğu tarafından hastaneye kaldırıldı. Yaralı A.K'nın hayati tehlikesi sürüyor. Soruşturma devam ediyor.

Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 693. Sokak'taki bir apartmanın 3. katından dumanların yükseldiğini gören mahalle sakinleri durumu itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın kısa sürede söndürüldü. Ekiplerin yaptığı incelemede, yangının odadaki prizde unutulan şarjlı ışıldaktan kaynaklandığı belirlendi. Yangın sırasında kimsenin olmadığı ev kullanılamaz hale geldi.

Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığı içerisindeki lojmanda bulunan bir binanın son katında yangın çıktı. Yangın, itfaiye erlerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

ADIYAMAN

Altınşehir Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi içerisinde iki grup arasında çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu silahla vurularak yaralanan ve hastaneye kaldırılan Mücahit Yanık (26) kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GAZİANTEP 

Şahinbey ilçesi Gaziler Caddesi'nde kentte alışveriş yoğunluğunun had safhada olduğu caddede iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Kısa sürede büyüyen kavgada silahlar da kullanıldı. Silahlardan çıkan kurşunlardan biri kavga esnasında dükkanın önünde bekleyen ve olayla hiçbir ilgisi olmayan Selçuk Dayan'ın (29) şah damarına isabet etti. Hastaneye kaldırılan Dayan, yaşam savaşı veriyor.

ŞANLIURFA 

Şanlıurfa-Gaziantep karayolunun 20. kilometresinde sürücüleri belirlenemeyen 63 AEL 616 plakalı kamyonet ile 16 N 4001 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, otomobil hurdaya dönerken, kamyonet ise devrildi. Araçlarda bulunan 5 kişi yaralandı. 

Suruç ilçesinde Mustafa Y. (25) ile Babası M.Y., Mürşitpınar Mahallesindeki bir dükkana gidip alışveriş yaptı. Alışveriş sırasında dükkan sahibi Cuma K. ile müşteriler arasında tartışma yaşandı. Şehir merkezinde devam eden tartışmaya tarafların yakınları da karışınca kavga büyüdü. Kavgada kalbinden bıçaklanan Mustafa Yağmur olay yerinde hayatını kaybederken Mehmet Y., Mustafa Y., Mehmet Y., İsmail Y. ve Mehmet Y. ise yaralandı.
Suruç Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan 3'ünün durumu ağır.

SİİRT

Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani Beldesi karayolunda akaryakıt taşıyan tır, virajı alamayarak devrildi. Kazada, sürücü ağır yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan ambulansla kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

ŞANLIURFA 

Haliliye İlçesi Cengiz Topel Mahallesi'nde, Emine D. ile boşanma aşamasında olduğu Ahmet D. arasında sokakta tartışma çıktı. Tartışmada Ahmet D, yanındaki av tüfeğiyle eşine doğru ateş etti. Tüfekten çıkan saçmalar Emine D. ile bu sırada yoldan geçen yabancı uyruklu Ayşe M'ye isabet etti.Yaralılar hastaneye kaldırıldı.


 

Editör: EYYUP KAÇAR