Güneydoğu'da meydana gelen çeşitli olaylarda 6 kişi öldü, 27 kişi de yaralandı.

SİİRT

Siirt'te iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı. Yaralılar, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

DİYARBAKIR

Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'ndeki Koşuyolu Parkı'nda oynayan M.M. sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı. Yaralanan 5 yaşındaki çocuk, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sahipsiz köpek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edildi.

-Merkez Sur ilçesindeki tarihi surlarda gezen 23 yaşındaki genç kız, merdivenlerden inerken dengesini kaybederek düştü.

Yaralı hastaneye kaldırılarak tedavi altıona alındı.

MARDİN 

Artuklu Yenişehir Mahallesi'ndeki bir apartmanın 7. katında oturan ailenin 4 yaşındaki kızları Hazal Arya H., balkonda oynadığı sırada düştü. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede küçük çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi.

Nusaybin İlçesi 8 Mart Mahallesi’nde plaka ve sürücülerinin kimliği açıklanmayan minibüs ile otomobil çarpıştı. Yaralı sürücü, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Nusaybin Devlet Hastanesine sevk edildi.

-Artuklu ilçesi Dara Mahallesi’nde, cuma günü Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğum yapan Vatfa Ecevit, taburcu oldu. Evine gelen Vatfa Ecevit (25), henüz belirlenemeyen nedenle tartıştığı eşi Şiyar Ecevit (28) tarafından defalarca bıçaklanarak ağır yaralandı. 

Hastaneye kaldırılan yaralı kurtarılamadı.

-Mardin Artuklu Üniversitesi kampüs yolunda seyir halinde olan 31 YE 767 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aynı istikamette seyir halinde olan 06 BA 5324 plakalı otomobile çarpıp üstüne çıktı.

Kazada yaralanan sürücüler, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

-Nusaybin ilçesi İpekyolu Yerköy mevkiinde 06 BTJ 202 plakalı otomobil ve plakası belirlenemeyen hafif ticari araç çarpıştı. Kazada yaralanan her iki aracın sürücüleri, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldı.

ADIYAMAN 

Yeni Mahalle Fevzi Çakmak İlkokulu yakınlarında doktor olduğu öğrenilen Mehmet K'nın kullandığı 01 AGN 071 plakalı otomobil ile Mehmet Akif B., yönetimindeki 02 ABP 480 plakalı ambulans, çarpıştı.

Kazada, sürücülerden doktor Mehmet K., ile ambulansta sağlık görevlisi olarak bulunan Nursema A., yaralandı. 

Yaralılar, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Batman'da öğretmenin darbedilmesine ilişkin 2 kişi gözaltına alındı Batman'da öğretmenin darbedilmesine ilişkin 2 kişi gözaltına alındı

-Sümer Meydanında Ali B. yönetimindeki 02 M 0055 plakalı şehir içi minibüs ile Şahabettin D'nin kullandığı 65 ABP 443 plakalı kamyonet ile meydanda çarpıştı. 

Kazada, yaralanan Mehmet Ç. ve Emine E. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. 

BATMAN

Seyitler Mahallesi 3062. Sokak'ta komşu olan akrabalar arasında yaşanan tartışma, bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda ağır yaralan 3 kişiden Haşim Güner (34), sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Diğer 2 yaralının tedavisi sürüyor.

GAZİANTEP

Şehitkamil İlçesi Selimiye Mahallesi'nde, S.C. ile eniştesi Sezai Altın (48) arasında kira anlaşmazlığı sebebiyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyüdüğü olayda S.C., eniştesini silahla vurarak kaçtı. Sezai Altın olay yerinde hayatını kaybetti.

-Şahinbey ilçesi Yeşilkent Mahallesi'nde, bir inşaatta bekçilik yapan Reşit Kaya (64), gece geç saatlerde hırsızlık için gelen 4-5 kişilik grubu fark edip engellemeye çalıştı. Bu sırada Reşit Kaya'ya saldıran grup, talihsiz adamı tahta sopalarla feci şekilde darp ederek olay yerinden kaçtı. 

Gaziantep Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Kaya, kurtarılamadı. Saldırganlar aranıyor.

-Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada 16-24 vardiyasında çalışan işçi Adem Tura (32), bilinmeyen bir nedenle pres makinesine sıkıştı. Olayı fark eden fabrika çalışanları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık, itfaiye ve polis ekipleri, pres makinesine sıkışan işçinin hayatını kaybettiğini belirledi. 

ŞANLIURFA 

Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda Ersin K. yönetimindeli 27 AH 513 plakalı otomobil, Şanlıavşar yolundan karayoluna çıkan Muhammet M.’nin kullandığı 63 MA 8308 plakalı kamyonete çarptıktan sonra karşı şeride savrulup, Hikmet K.’nin kullandığı 06 BFL 577 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada Ersin K., Bekir Y., İshak Y., Aslı K., Gülay K., Hikmet K. ve İrem O. yaralandı. 

Şanlıurfa'da inşaatta çalışan işçi Mehmet Gümüş'ün ayağına demir şiş saplandı. Bir kısmı ayağında, bir kısmı dışarıda kalan şişi gören Gümüş, arkadaşlarından yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla yaralı işçi, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: EYYUP KAÇAR