Süper Lig’de 15. haftanın kapanış maçında Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaştı. 1-1 biten maçın ardından saha içinde büyük bir kavga çıktı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e sahada yumruk attı.

Bu saldırı, futbol camiasını sarsarken, Halil Umut Meler’in kim olduğu da araştırılmaya başlandı. Peki Hakem Halil Umut Meler kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, hakem saldırısının merkezindeki isim Halil Umut Meler’in hayat hikayesi…

HALİL UMUT MELER KİMDİR?

 Halil Umut Meler, 1 Ağustos 1986 yılında İzmir’in Selçuk ilçesinde dünyaya geldi.

Futbola ilgi duyan Meler, hakemlik yapmaya karar verdi. 2013 yılında Türkiye Kupası’nda, 2014 yılında 2. Lig’de, 2015 yılında 1. Lig’de ve Süper Lig’de düdük çalmaya başladı.

Koç ve Sarıalioğlu, PFDK'ye sevk edildi Koç ve Sarıalioğlu, PFDK'ye sevk edildi

18 Eylül 2015’te 2-0 biten İstanbul Başakşehir-Akhisar Belediyespor maçıyla ilk Süper Lig maçını yönetti.

2017 yılında FIFA kokartı takmaya hak kazandı. 29 Haziran 2017’de Meler, UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Vojvodina-MFK Ružomberok maçıyla birlikte ilk Avrupa maçını yönetti. 2-1 biten maçta Meler, 4 kez sarı kartına başvurdu.

Ayrıca Meler, 2018’de 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finali, 2. Lig Playoff finali ve 2019’da TFF Süper Kupa maçlarında düdük çaldı. Halil Umut Meler, ayrıca Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası elemelerinde de görev aldı. Halil Umut Meler’in hangi takımlı olduğu ile ilgili ise net bir bilgi bulunmamaktadır.

HAKEM MELER’E YUMRUKLU SALDIRI

 Süper Lig’in 15. haftasında Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı oynandı. 1-1 biten maçın ardından saha içinde büyük bir olay yaşandı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e sahada yumruk attı.

Yumruk darbesiyle yere düşen Meler, daha sonra etrafındaki kişilerin tekmelemesiyle arbedeye maruz kaldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olayı kontrol altına aldı.

Hakem Halil Umut Meler ve yardımcıları, çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sahadan çıkarıldı.

Bu saldırı, futbolseverleri şoke ederken, TFF ve kulüpler de kınama mesajları yayınladı.

Faruk Koca’nın saldırısının nedeni ve sonucu ise henüz bilinmemektedir.

Editör: Ayşegül Yaşar