Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında Halil Umut Meler’in saldırıya uğraması sonrası Süper Lig hakemleri, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Riva’da bir zirve gerçekleştirdi.

Zirvede, hakemlerin yaşadıkları şiddet ve baskı nedeniyle önümüzdeki hafta içi oynanacak lig maçlarına çıkmayacakları iddia edilmişti. Peki, hakemler maçlara çıkacak mı? İşte, gündeme bomba gibi düşen konuya dair ayrıntılar…

Vanspor FK sahadan çekildi Vanspor FK sahadan çekildi

HAKEMLER LİG MAÇLARINA ÇIKACAKLAR MI?

Süper Lig’in 16. haftasında oynanan Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında, maçın hakemi Halil Umut Meler, maç sonrası soyunma odasına giderken bir grup taraftar tarafından saldırıya uğramıştı.

Saldırıda, Meler’in yüzüne yumruk atılmış, hakemin burnu kırılmıştı. Olayın ardından, hakem camiası büyük bir tepki göstermiş, hakemlerin maçlara çıkmayacağı iddia edilmişti.

Bugün Riva’da gerçekleşen zirvede nihai karar verildi. TRT Spor’un haberine göre; Riva’da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir toplantı yapan hakemler, önümüzdeki hafta içi oynanacak lig maçlarına çıkma kararı aldı. Haberde, hakemlerin gün için yazılı bir açıklama yapmasının beklendiği kaydedildi.

Kaynak: AA