Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yaşayan Metin Dursun, oğlu Özgür Can,  atölyelerinde ürettikleri hediyelik ürünlerle  tarihi ilçeye dikkat çekiyor.

Baba  Metin Dursun, 1996 yılında çalışmaya gittiği İzmir'de heykel sanatına ilgi duydu. Dökme kalıp tekniğiyle çimento, alçı ve polyesterden kabartma tekniği ile heykel yapmayı öğrenen Dursun, bu alanda Adana, Konya ve Kırıkkale'de de çalışmalarını yaparak uzmanlaştı.

Daha sonra memleketi Hasankeyf'e dönerek atölye açan Dursun, 10 yıldır oğlu Özgür Can ile magnet, tabak, levha ve heykel gibi hediyelik ürünler üreterek tarihi ilçenin tanıtımına katkıda bulunuyor.

Metin Dursun, yaptıkları ürünlerle Hasankeyf'i tanıttıklarını söyledi.

Siirt'in 'Çantalı Uyku Tulumu' tescillendi Siirt'in 'Çantalı Uyku Tulumu' tescillendi

Özel siparişler aldıklarını ifade eden Dursun, büyük zorluklarla açtığı atölyesini oğluna bırakacağı için mutlu olduğunu anlattı.
Başlarda ilçeyi yansıtan  4 modelle başladıklarını, ancak şu an yüzlerce model çıkardıklarını belirten Dursun, 'Polyester, beyaz çimento ve ağırlıklı olarak alçıdan ürünler yapıyoruz. Çünkü alçı daha ekonomik. Bu benim mesleğim. Yıllardır üretim yapıyorum. Dışarıdan gelen misafirlerimize ilçemizi tanıttığımız için gururluyum. Kendimi mutlu hissediyorum, işimi severek yapıyorum." dedi.

Oğul Özgür Can Dursun da çocukluğundan beri babasının yanında çalıştığını anlattı.

Baba mesleğini sürdürmeye çalıştıklarını dile getiren Dursun, "Üretim yaptığımız ilçeye katkıda bulunuyoruz. Babam da yanımda olduğu için daha hevesle ve şevkle bu işe tutunuyorum." dedi.

Editör: Meral Özdemir