Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak

Nazmi Kahraman

Diyarbakır’da, daha önce yapılan ve iptal edildiği için dün yenilenen aday belirleme ön seçiminde, yerine kayyım atanan Belgin Diken, ilk turu iptal edilen seçimde olduğu gibi yine birinci turu geçti. 

DEM Partinin belediye başkan adaylarını belirlemek için yaptığı ön seçimde, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki ilk tur seçimleri iptal edilmişti. Dün yenilenen seçimlere DEM Parti milletvekilleri Ayten kordu ve Ömer Öcalan gözlemci olarak katıldı. 857 delege, 4’ü kadın 14 aday adayı için oy kullandı. 

E T3 Hxg R Wo A A17 I QOy kullanımından sonra yapılan sayımda, kadınlardan geçerli oylardan 386’sını alan Safiye Akdağ ile 351’ini alan Belgin Diken ikinci tura kaldı. Erkeklerde ise, Mehmet Ergün 315, Naşit Bal 155 oy alarak ikinci tura kaldı. İkinci tur seçimleri bugün yapılıyor.

İptal edilen ilk turda da, yüzde 50+1’i alamayan adaylar ikinci tura kalmıştı. Belgin Diken, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Yenişehir Belediye eş başkanı seçilmiş, ancak bir süre sonra açığa alınarak yerine kayyım atanmıştı. 

Editör: Nazmi Kahraman