Diyarbakır'da şehit edilen emniyet müdürü Gaffar Okkan'ın hayatını anlatan filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Mazlum Yiğit yaptı.

Başrolünde Hakan Merçliler'in olduğu filmde, Ayhan Taş, İzzet Çivrili, İskender Bağcılar, Hülya Diken, Nihal Savaç,Ezmira Abay, Ramazan Özgören gibi isimler de yer alıyor. Önemli bölümü Diyarbakır'da çekilen filmin bazı sahneleri ise İstanbul ve Brüksel'de de çekildi.  

Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi

Filmin konusu şöyle:

"Bir emniyet müdürü Diyarbakır'a atandıktan sonra bir süre kimliğini gizleyerek şehri tanımaya çalışır. Gün geçtikçe halkı daha yakından tanıma fırsatı bulan adam, çok geçmeden çok sevdiği halkın gücünü de arkasına alır. Ancak bir kısım bu durumdan rahatsız olur ve okların müdüre yönelmesini sağlayacak şeyler yaparlar. Kendisini bir anda büyük bir savaşın içerisinde bulan emniyet müdürü, içine düştüğü durumdan kurtulmayı başarabilecek midir?"

24 Ocak Gaffar Okkan'ın şehit edildiği gün

Gaffar Okkan 24 Ocak 2001 yılında şehit edildi. Okkan, saat 17.40 sularında valiliğe gitmek üzere makamından ayrıldıktan sonra Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde pusuya düşürülerek, 5 korumasıyla birlikte şehit edilmişti. Okkan, ölümünün  23.Yılında vurulduğu yerde anılacak.  

Editör: HABER MERKEZİ