Bir ilişkide en önemli şey, birbirinize olan sevgi ve saygınızı korumaktır. Bunun için de her gün küçük ama anlamlı şeyler yapmak gerekir. Partneriniz için yaptığınız küçük jestler, ona olan ilginizi ve değerinizi gösterir. Ayrıca ilişkinizi canlı ve heyecanlı tutar. İşte ilişkinizi canlandıracak 6 altın kural…

1- SEVGİNİZİ SÖYLEYİN

Birbirinize olan sevginizi sadece davranışlarınızla değil, sözlerinizle de ifade edin. Partnerinize sık sık “Seni seviyorum” deyin. Ona güzel sözler söyleyin, iltifat edin, onu övün. Sevginizi söylemek, partnerinizin kendini daha değerli ve güvende hissetmesini sağlar.

2- AŞKINIZI KUTLAYIN

Birlikte geçirdiğiniz özel günleri, yıl dönümlerinizi, doğum günlerinizi, başarılarınızı kutlayın. Bu günleri küçük sürprizler, hediyeler, romantik akşam yemekleri, gezilerle daha anlamlı kılın. Aşkınızı kutlamak, ilişkinize renk ve heyecan katar.

3- SEVGİ DİLİNİZİ BULUN

Sevgi dili, partnerinizin sevgiyi nasıl algıladığını ve nasıl ifade ettiğini anlamanızı sağlar. Sevgi dili beş temel kategoriden oluşur: Onaylayıcı sözler, kaliteli zaman, hediyeler, hizmet eylemleri ve fiziksel dokunuş. Partnerinizin sevgi dilini öğrenmek için onunla konuşun ve ona göre davranın. Örneğin, partnerinizin sevgi dili onaylayıcı sözler ise, ona sık sık güzel sözler söyleyin. Sevgi dilinizi bulmak, ilişkinizi daha uyumlu ve mutlu yapar.

Ilşkiyi Canlı Tutmak

6 Mayıs 2024 günlük burç yorumları 6 Mayıs 2024 günlük burç yorumları

4- FİZİKSELLİĞE ÖNEM VERİN

Fiziksel yakınlık, bir ilişkide hem duygusal hem de cinsel bağı güçlendirir. Partnerinizle sık sık sarılın, öpüşün, el ele tutuşun, masaj yapın, sevişin. Fiziksel yakınlık, partnerinizle aranızdaki tutkuyu ve aşkı canlı tutar.

5- RUHSAL OLARAK YAKINLAŞIN

Partnerinizle aranızda sadece fiziksel değil, ruhsal da bir yakınlık olması gerekir. Bunun için de birlikte meditasyon yapabilir, dua edebilir, ruhsal kitaplar okuyabilir, ruhsal konuları konuşabilirsiniz. Ruhsal olarak yakınlaşmak, partnerinizle aranızda daha derin bir bağ kurmanızı sağlar.

6-BİRBİRİNİZİ SELAMLAYIN


Partnerinizle aynı evi paylaşıyorsanız, onu her sabah sevgiyle selamlayın. Ona günaydın deyin, sarılın, öpüşün. Aynı şekilde, onu her akşam sevgiyle karşılayın. Ona merhaba deyin, sarılın, öpüşün. Partnerinizle birlikte değilseniz, ona mesaj atın, arayın, ona iyi günler veya iyi geceler deyin. Birbirinizi selamlamak, partnerinize önem verdiğinizi ve onu düşündüğünüzü gösterir.

Editör: Ayşegül Yaşar