Yemek listesinde yavru timsahlar da bulunan insan büyüklüğündeki pabuç gagalı Afrika kuşunun neskli, tükenmeyle karşı karşıya.

Livesience'de yer alan ve Afrika Ornitoloji Dergisi'nde yayımlanan araştırmada,  Pabuç gagalıların boyunun 1,5 metreye kadar ulaştığı, devasa gagası ve uzun, sıska bacaklarının, onu zorlu bir pusu avcısı yaptığı kaydedildi.

K U Ş Ş

Meteoroloji 15 İl için uyarıda bulundu Meteoroloji 15 İl için uyarıda bulundu

Hiçbir şeyden haberi olmayan avını kapmak ve bütünüyle yutmak için ileri atılmadan önce tamamen hareketsiz durduğu belirtilen araştırmada, yayın balığının en yaygın av olduğunu, aAncak yılan balıkları, yılanlar ve hatta yavru timsahlarla da ziyafet çektiği ifade ediliyor.

KIRMIZI LİSTEYE ALINDI

Çirkin Kyuş

''Pabuç gagalıları çoğunlukla yalnızdır, ancak üreyen çiftler tek eşlidir ve bir kuluçkada en fazla üç yumurta bırakırlar; ancak kardeşler arasındaki rekabet nedeniyle genellikle yalnızca bir tanesi yetişkinliğe kadar hayatta kalır. Bu genellikle daha büyük olan ilk doğandır ve ya yiyecek konusunda kardeşleri geride bırakır ya da onları öldürür'' denilen araştırmada, her ne kadar bazen yanlış bir şekilde leylek olarak anılsa da yaşayan en yakın akrabalarının pelikanlar olduğu bildirildi.

P A P U Ç Ç

Pabuç gagalıların Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'nin Kırmızı Listesi'nde yer aldığı ve yalnızca yaklaşık 8 bin kuş kaldığı ifade edildi.
 

Editör: EYYUP KAÇAR