İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte pazartesi akşamından itibaren Sibirya kökenli soğuk havanın etkili olacağını ve salı ve çarşamba günleri kar yağışının görüleceğini duyurdu. Peki, İstanbul’a ne zaman kar yağacak? Kar yağışı ne kadar sürecek? İşte, İstanbul’a kar yağışı hakkında merak edilenler…

İstanbul’da yeni yılda hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Ancak kentte kar yağışı bekleyen vatandaşlar için heyecan verici bir haber geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte pazartesi akşamından itibaren Sibirya kökenli soğuk havanın etkili olacağını ve salı ve çarşamba günleri kar yağışının görüleceğini açıkladı.

İSTANBUL’A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

AKOM’un yaptığı yazılı açıklamaya göre, bugün kentte 12 derece civarında seyreden hava sıcaklıkları öğle saatlerinde 16 dereceye kadar yükselecek. Akşam saatlerinde ise yağmur geçişleri olacak. Gün içinde ve hafta boyunca lodos yönlü rüzgarın ılık hava getireceği belirtilen açıklamada, rüzgarın saatte 20 ila 45 kilometre hızla esmesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, lodosun getirdiği ılık havanın pazartesiye kadar sürmesinin tahmin edildiği, hafta başı akşam saatlerinden itibaren ise İstanbul’un Sibirya bölgesinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceği ifade edildi.

Sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşüp kar değerlerine ineceğine dikkat çekilen açıklamada, 9 Ocak Salı kentin yüksek kesimlerinde, 10 Ocak Çarşamba ise kent genelinde kar yağışının beklendiği bildirildi.

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

AKOM’un açıklamasına göre, İstanbul’da kar yağışı salı ve çarşamba günleri etkili olacak. Salı günü kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, çarşamba günü ise kent genelinde kar şeklinde görülecek. Kar yağışının perşembe günü de devam etmesi bekleniyor. Cuma günü ise kar yağışının yerini yağmura bırakması tahmin ediliyor.

Diyarbakır ve Güneydoğu'da 11. Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi Diyarbakır ve Güneydoğu'da 11. Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi

Editör: Ayşegül Yaşar