Ferit Aslan

İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için adı geçen Başak Demirtaş ile ilgili soru, 10 gün önce İstanbul’daki Kürt seçmene sorulmuş. Peki yanıtları ne olmuş, detaylar haberimizde.

Edirne Cezaevinde bulunan HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, dün yaptığı açıklama ile DEM Partinin ve halkın istemesi durumunda İstanbul Büyükşehir adayı olabileceğini açıklarken, Rawest Araştırma Merkezi İstanbul’daki Kürt seçmen ile ilgili yaptığı araştırmadan iki veri paylaştı. Verileri göre seçmen en çok Başak Demirtaş’ı aday görmek istiyor. 

Selahattin Basak Demirtas.jpgDEM Parti, İstanbul’da büyükşehir belediye başkan adayı gösterip göstermeyeceğine daha karar vermezken, dün sürpriz bir açıklama Başak Demirtaş’tan gelmişti. Edirne Cezaevinde bulunan eşi Selahattin Demirtaş ile bir gün önce görüşen Başak Demirtaş, dün yaptığı açıklamada, DEM Partinin ve halkın istemesi durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olabileceğini söylemişti. 

Rawest Araştırma Merkezi, İstanbul’da 9-12 Ocak tarihleri arasında 1002 kişi ile görüşerek yaptığı, Kürt seçmen araştırmasının iki verisini paylaştı. 

P H O T O 2024 01 22 12 06 15“Sizce DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmalı mı? sorusuna, katılımcıların yüzde 69.6’sı çıkarmalı derken, yüzde 35. 5’i ise çıkarmamalı yanıtını verdi. 

Araştırmada, katılımcılara, “Peki aday çıkarması durumunda DEM Partinin İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı olarak kimi görmek istersiniz? Sorusu da yöneltildi. 

P H O T O 2024 01 22 12 05 29

Ani dolu yağışı korku yarattı Ani dolu yağışı korku yarattı

Başak Demirtaş olsun diyenlerin oranı yüzde 34.3, Sırrı Sürreya Önder diyenlerin oranı yüzde 26.5, Osman Baydemir diyenlerin oranı ise yüzde 9.4 çıktı. 

Editör: Ferit Aslan