Yeni yıla sayılı günler kala, asgari ücretli çalışanların gözü kulağı Kabine Toplantısı’nda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son toplantısı 28 Aralık’ta yapılacak ve asgari ücret zam oranı o gün belli olacak. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Kabine’nin gündeminde neler var? Emekli ve memur maaş zamları nasıl olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretle ilgili ne dedi? İşte merak edilen soruların cevapları…

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Cumhurbaşkanlığı takviminde henüz resmi bir açıklama olmasa da, Kabine Toplantısı’nın 25 Aralık Pazartesi günü saat 15.30’da gerçekleşmesi planlanıyor. Kabine Toplantısı son olarak 6 Aralık’ta yapılmıştı. Normalde iki haftada bir yapılması gereken toplantı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun programı nedeniyle ertelenmişti.

ASGARİ ÜCRET ZAM KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için toplantılarını sürdürüyor. Komisyonun son toplantısı 28 Aralık’ta yapılacak ve asgari ücret zam kararı o gün açıklanması bekleniyor. Komisyonda işçi, işveren ve hükümet temsilcileri bulunuyor. İşçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK, hükümet tarafını ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsil ediyor.

Göçerlerin zorlu yolculuğu başladı Göçerlerin zorlu yolculuğu başladı

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAMLARI DA GÜNDEMDE

Kabine Toplantısı’nda asgari ücretin yanı sıra, emekli ve memur maaş zamlarıyla ilgili de olası ek düzenlemelerin görüşülmesi bekleniyor. Emekli ve memur maaşları, 2024 yılında enflasyon oranında artacak. Ancak hükümet, enflasyonun yüksek seyretmesi nedeniyle, emekli ve memurlara ek zam yapabileceğini açıklamıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

6 Aralık’ta yapılan son Kabine Toplantısı’nın ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, şunları söylemişti:

“Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanlarımızın kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz. İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi de yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesi hedefi ile süreç yönetilecek.”

Editör: Ayşegül Yaşar