Daha önce belediye başkan adaylığına yerine kayyım atananların başvurmaması yönünde karar alan DEM Parti’nin karar değiştirmesi sonucu bir çok kayyım mağduru eski eş başkan yeniden adaylık başvurusu yaptı.

Diyarbakır başta olmak üzere bölgede yerlerine kayyım atanan DEM Partili eski belediye aş başkanlarının başvuru yapmaması yönünde karar alan DEM Parti, bu kararını değiştirince bir çok kayyım mağduru eski eş başkan yeniden adaylık başvurusu yaptığı ortaya çıktı. 

DEM Partinin daha önce aldığı karara göre, yargılanan ve dosyaları İstinaf ile Yargıtay’da bulunanlar, KHK’liler ve yerlerine kayyım atanan belediye eş başkanları aday adaylığı başvurusu yapamıyordu. Ancak, yoğun talep ve bazı tepkiler üzerine DEM parti kararını değiştirince özellikle yerlerine kayyım atanan eski eş başkanlarda başvurmaya başladı. 

-272Mardin’de Ahmet Türk, Batman’da Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Van’da Mustafa Avcı gibi isimlerin yanı sıra Diyarbakır’da da yerlerine kayyım atanan 4 eski eş başkan yeniden başvuru yaptı. 

Bismil’de Orhan Ayaz ve Sur’da Filiz Buluttekin’den sonra Yenişehir’de Belgin Diken ve Lice’den Tarık Mercan’da yeniden başkan adayı olmak için başvurularını gerçekleştirdi. 

Diyarbakır’da, engellilerin hayallerini fotoğrafladılar Diyarbakır’da, engellilerin hayallerini fotoğrafladılar

-287Lice Belediye Başkanı seçildikten sonra yerine kayyım atanan ve uzun süre ev hapsinde kalan Tarık Mercan bu kez merkez Bağlar Belediye eş başkan adaylığı için başvurusunu yaptı.  

Editör: Ferit Aslan