2023-2024 eğitim öğretim yılında 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen, 11 Eylül 2023’te başladıkları derslerine 19 Ocak’ta ara verecek. Öğrenciler, karnelerini alarak 16 gün sürecek yarıyıl tatiline girecek. Peki, karneler nasıl verilecek? Tatilde ödev olacak mı? Okullar ne zaman açılacak? İşte öğrencilerin yarıyıl tatiliyle ilgili merak ettikleri her şey…

KARNELER NE ZAMAN, SAAT KAÇTA VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), karnelerin 19 Ocak Cuma günü sabah saatlerinde okullarda verilmesini planlıyor. Karneler, okul yönetiminin belirlediği saatler çerçevesinde 8.30 itibariyle verilmeye başlanacak. Her okulun karne dağıtma saati birkaç saat farklılık gösterebilir. Öğrenciler, karnelerini alırken hem sevinç hem de heyecan yaşayacak.

TATİLDE ÖDEV OLACAK MI?

MEB, yarıyıl tatilinde öğrencilere test çözme, özet çıkarma gibi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmeyeceğini açıkladı. Bakanlık, ev ödevi yerine öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarını teşvik ediyor. Ayrıca, öğrencilerin yaşlarına uygun şekilde aileleriyle yapabilecekleri etkinliklerle kaliteli zaman geçirmelerine yönelik etkileşimli dijital rehber kitaplar hazırladı. Bu kitaplar, MEB’in web sitesinden ve EBA platformundan ücretsiz olarak indirilebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı belli oldu mu?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi başlayacak ve 2 Şubat Cuma tamamlanacak. Öğrenciler, 5 Şubat Pazartesi günü ikinci döneme başlayacak. İkinci dönem, 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8-12 Nisan arasında yapılacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül’de başlayacak.

Editör: Ayşegül Yaşar