Gazetelerde yaklaşık 30 yıl önce Elvis Presley'in Kürt olduğu haberlerinden sonra   ABD Başkanı Joe R. Biden'ın Kürt olduğu ileri sürüldü.

Dünyanın tanıdığı ünlüler arasında yer alan Elvis Presley'den sonra ABD Başkanı John Bıden'ın da sosyal medyada Kürt olduğu yönünde paylaşımlar dolaştı. Bu konular hep tartışıla geldi. İki ünlü isimle ilgili iddialarda, ailelerinin Güneydoğu'dan göç ederek Amerika'ya yerleştikleri söyleniyor.

PRESLEY'İN KÜRT OLDUĞU 30 YIL ÖNCE YAZILDI

Dünyaca tanınan ve taçsız kral olarak adlandırılan Elvis Presley'in Kürt olduğu yönündeki haberler oldukça eskilere dayanır. Haber 1990'lı yıllarda gazetelerde geniş bir yer almıştı.

Uzun süre gündemde kalan ve konuşulan, dünyada Rock’n Roll’un kralı kabul edilen Elvis Presley’in, Midyatlı bir Kürt olduğu iddia ediliyor. Presley'in 1860’larda Mardin’den Güney Amerika’ya göç eden bir aileden olduğu ileri sürüldü.

MİCHAEL JACKSON İÇİN MEVLİT

Mıhellemi Dinler Diller ve Medeniyetlerarası Diyalog Derneği’nin Başkanı Mehmet Ali Aslan, Presley ve Jackson ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve bu iki ünlünün de kendi akrabaları olduğunu öne sürmüştü.

Popun ralı olan Jackson için mevlit okutan Aslan, 1977’de ölen Rock’n Roll’un kralı Elvis Presley’in, aslen Mardin’in Savur ilçesi’ne bağlı Dereiçi Köyü’nde yaşayan ''Mıhellemiler'' adlı aileye mensup olduğunu ileri sürerek, Presley'in akrabaları olduğunu, Michael Jackson'ın Presley'in kızıyla evli olması nedeniyke damatları olduğunu savunmuştu.

Aslan, Michael Jackson'ın ölümünden sonra Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Mıhellemice mevlit vermişti.

Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

BIDEN'IN ADI KÜRT AĞASI CİMOYE BAHATTİN'MİŞ

Ünlülerin Kürt olduğı iddiasıyla ilgili en ilginci ise ABD Başkanı Joe R. Biden hakkında. İddiayı sosyal medyadan paylaşan ise AK Parti eski Milletvekili Orhan Miroğlu.

Miroğlu, ABD’nin yeni Başkanı Jode Biden'in Kürt kökenli olduğuna ilişkin 
Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şöyle demişti:

''Geçenlerde konuştuğum bir Kürt dostum söyledi, ciddi olduğuna inanmak zor olsa da, amacın ne olduğunu tahmin etmek zor değil. Birileri diyormuş ki, Biden’ın gerçek ismi Cımoyê Bahattîn Ağa imiş! Erivan’dan ABD’ye göç etmiş bir Kürt aileden geliyormuş ve aslen Bıruki aşiretindenmiş!.''

Bu iddianın ne kadar gerçekçi olduğu ve hangi kaynaklara dayandığı günümüze kadar da netleşmiş değil. Ancak, işin içinde ünlü olunca, bu tür spekülasyonlar devam eder. 

MIHELLEMİLER KİMDİR

Mıhellemiler veya Mahalmiler, Türkiye, Lübnan ve Avrupa'da yaşayan bir etnik gruptur. Çoğunlukla Türkiye'nin Suriye sınırındaki Mardin'in Savur, Midyat ve Ömerli üçgeni içindeki elli kadar köyden geldikleri iddia edilir.


 

Editör: EYYUP KAÇAR