İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ekibinin Kürtçe, ““Lê Şemlê” şarkısını, “Ekreme Ekremo” şeklinde seçim şarkısına dönüştürmesine Kürt sanatçı Hozan Brader’den tepki aldı. 

Hozan Brader ananesi kendisine ait olan anonim Kürtçe “Lê Şemlê” şarkısının CHP’nin İBB adayı İmamoğlu için kullanılmasına “Kemalist bir partinin propagandası için kullanılması beni çok üzdü” sözleri ile tepki gösterdi. Rudaw’de yer alan habere göre, 31 Mart yerel seçimlerine kısa süre bir kala mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu için Kürtçe bir uyarlama şarkı yapıldı.

P H O T O 2024 03 27 08 36 14Kürtçe anonim bir şarkı olan “Lê Şemlê”nin aranjesini yapan ve albümünde yer veren sanatçı Hozan Brader, hem müziğinin hem de Kürtçe şarkının seçim propagandası yapılmasına tepki gösterdi.

Bahçeli ve Özel TBMM'de bir araya geldi Bahçeli ve Özel TBMM'de bir araya geldi

Sanatçı, “Kürtçe müziğe müdahale etmesinler, bu şekilde Türk partilerin hizmetine sunmasınlar. İmamoğlu’nu seviyorlarsa başka bir şarkı yapsınlar, topluma mal olmuş Kürt eserlerini kullanmasınlar” sözleri ile sitemini dile getirdi

Editör: Ferit Aslan