Lavabo tıkanıklığı, evlerde sık karşılaşılan bir sorundur. Lavabo tıkanıklığını gidermek için çeşitli kimyasal ürünler veya ustalar kullanabilirsiniz, ancak doğal ve ekonomik bir yöntem arıyorsanız, size harika bir tarif vereceğiz. Sadece üç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu karışım, lavabonuzu tek seferde açacak ve temizleyecek. İşte lavabo tıkanıklığına son veren doğal yöntem!

Lavabo tıkanıklığı, saç, yemek artıkları, sabun kalıntıları veya diğer yabancı maddelerin lavabo borusunu tıkaması sonucu ortaya çıkar. Lavabo tıkanıklığı, suyun akışını engeller, kötü kokulara ve bakteri üremesine neden olur. Lavabo tıkanıklığını gidermek için çeşitli kimyasal ürünler veya ustalar kullanabilirsiniz, ancak bunlar hem çevreye hem de bütçenize zarar verebilir. Bu nedenle, lavabo tıkanıklığını doğal yollarla gidermek daha sağlıklı ve pratik bir seçenektir.

TUZ, LİMON VE KARBONAT 

Bu karışım aslında son derece basit bir şekilde yapılıyor. Karbonat ve tuzlu karışım üzerine limon suyu sıkıp macun şekline getirdikten sonra gider borularına akıtmak ve bir süre bekletmek yeterli oluyor. Tuz, yağı ve gresi çözdüğü için belirli aralıklarla bu karışımı uygulamak tıkanık boruların önüne geçmeye yardımcı oluyor.

Giderler içerisinde yaşayan zararlı mikroorganizmaları ve sinekleri de kovan bu karışım sayesinde hem lavaboyu açmak hem de giderleri daha steril hâle getirmek mümkün oluyor.

Sabahları bir kaşık pekmez içince kemikler beton gibi güçleniyor Sabahları bir kaşık pekmez içince kemikler beton gibi güçleniyor

BEYAZ SİRKE DE ETKİLİ OLUYOR 

Limon suyu, karbonat ve tuz ile hazırladığınız macunu döktükten sonra beyaz sirkeyi de dökerek çok daha etkili bir temizlik sağlama imkanınız bulunuyor. Lavaboyu tertemiz eden bu yöntem sayesinde tek seferde giderdeki tüm tıkanıklıklar hızla açılıyor.

Çeşme suyunun düzenli akışına bağlı olarak giderlerde biriken tortular, yemek artıkları ve bilimum kirlerle birleşerek giderlerin tıkanmasının ana sebebini oluşturuyor. Hazırlanan karışım içerisinde özellikle tuz, tortuları yumuşatan ve akıtan özelliği sayesinde etkili temizliği mümkün kılıyor.

ETKİLİ SONUÇ İÇİN BİR GECE BOYU BEKLEMEK GEREKİYOR

Gün içerisinde lavabolar sık kullanılsa da geceleri son derece rahat bir şekilde temizlik uygulaması gerçekleştirilebiliyor. Yatmadan önce gidere ve batarya içerisine dökülen karışımı gece boyu bekletip sabah durulayarak açık ve tertemiz bir giderle karşılaşmak mümkün oluyor.

Lavaboları temizlemek için hazır gider açıcılar ve çeşitli kimyasallar da kullanılabiliyor. Bu tür maddeler sağlığa zararlı kokular, partiküller yayabildiği için doğal karışımlara öncelik verilmesi önem taşıyor.

Giderleri açan mucize tuzlu karışım sayesinde hem temiz hem de açık lavabo giderleri elde edilebiliyor.

Editör: Ayşegül Yaşar