Ferit Aslan

Diyarbakır’da, 2014 seçimlerinde cezaevindeki tutukluların muhtar seçtirdiği Talaytepe mahallesinde iki aile arasındaki husumet barış töreni ile sonuçlandı. 

Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı

-371

10 YIL ÖNCE  TÜRKİYE O MAHALLEYİ KONUŞTU

Türkiye, 2024’de yapılacak yerel seçime kitlenirken, Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar ilçesine bağlı Talaytepe Mahallesinde 30 Mart 2014’te yapılan muhtarlık seçimini konuşmuştu. Mahallede büyük çoğunluğunun oyunu alan mevcut muhtar Mehmet Emin Gün, mazbatayı beklerken, mahalle sınırlarında bulunan D tipi Cezaevinden gelen sandıklardan rakibi Fatih Kavut’a gelen blok oylar ile Kavut muhtar seçilmişti. 

-373Mahalle sakinleri değil, mahalle sınırlarında bulunan Diyarbakır Cezaevindeki mahkumların kullandığı oylar ile mahalleye muhtar seçilmesi ile Türkiye’de bir ilkin yaşandığı Talaytepe mahallesinde dün bir barış merasimi vardı. 

-374ŞEYH DEVREYE GİRDİ HUSUMET BİTİRİLDİ

Gün ve Kavut aileleri arasında yaşanan husumet dün, mahalledeki dergahta düzenlenen barış merasimi ile son buldu. Şeyh Hüsamettin Ensari’nin girişimi sonucu gerçekleşen barış törenine, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, AK Parti Diyarbakır il Başkanı Raşit Ocak ve çok sayıda davetli katıldı. 

-375CEGA Medya’ya konuşan muhtar Mehmet Emin Gün, Şeyh Hüsamettin Ensari’nin araya girmesi ile Kavut ailesi ile husumete son verdiklerini söyledi. 3 dönem muhtarlık yaptığını ve yeniden aday olacağını da söyleyen Gün, husumetin sona ermesi ile artık herkesin rahat bir nefes aldığını söyledi.

-376

Editör: Ferit Aslan