Van'ın Edremit ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki yüzde 53 engelli raporu bulunan Makbule Özer, ATK raporu ile yeniden cezaevine girmemesi için CHP’li Tanrıkulu ve HÜDAPAR’lı Ramanlı harekete geçti.

-7

Yargılandığı bir davada 2 yıl 1 ay hapis cezası alıp 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra Adli Tıp’ının "Cezaevinde kalamaz" raporuyla tahliye edilen 81 yaşındaki Makbule Özer’in yeniden cezaevine girmesi gündeme geldi.  
Özer’e yeniden verilen, “Cezaevinde kalabilir” raporu ile cezaevine girmesi gündeme gelirken, CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yaptığı paylaşımda girişimlerde bulunduğunu belirtti. Tanrıkulu paylaşımında şöyle dedi:

Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü

“BAKANLIK NEZDİNDE GİRİŞİMLERİ YAPIYORUM”

-8

“1 yıl önce o karara imza atan aynı Adli Tıp üyelerinin bugün "Cezaevinde kalabilir" kararını vermesiyle tekrar cezaevine girecek ve yeni sağlık raporu gelene kadar orada tutulacak. Kendi ihtiyaçlarını dahi gideremeyecek engelli ve hasta yurttaşlarımızın cezaevine gönderilmeleri, orada tutulmaları ağır insan hakları ihlalidir. Ayrıca bu ihlalden dönülmesi için de bakanlık nezdinde gerekli girişimleri yapıyorum; bunun da bilinmesini isterim.”

-9

Makbule Özer ile ilgili bir paylaşımda HÜDAPAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı’dan geldi. Ramanlı paylaşımında, “81 yaşındaki bir kadının cezaevinde hayatını yalnız idame ettiremeyeceği açıktır. Mağduriyet yaşanmaması için Adalet Bakanlığı nezdinde girişimde bulunduk. İnşallah netice alınır” dedi.

Editör: Ferit Aslan