Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, yarın başlıyor. Fuarın bu yılki onur konukları İran ve Erzurum olacak.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Grup tarafından organize edilen 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı yarın saat 12.00'de kapılarını açıyor. 
Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuara 57 İl’den toplam 168 firma katılacak. Fuar n6 gün boyunca devam edecek ve 19 Kasım'da sona erecek. 

6 gün boyunca Türkiye’nin yöresel eşsiz lezzetlerinin sergileneceği fuarın bu yılki onur konukları ise İran ve Erzurum olacak. İran ve Erzurum mutfağına özgü yöresel yemekler yapılarak tadım atölyelerinde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Fuar, Diyarbakır Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Yarışması ile renklenecek. Alanda ünlü şefler, gurmeler, akademisyenler ve bloggerların da içinde yer alacakları yemek atölyeleri, söyleşiler ve daha birçok alanda etkinlikler yapılacak. Fuar Kapsamında, bakliyat, hububat, baharat, yağ, et ve et ürünleri, unlu mamuller, katkı malzemeleri, çikolata, şekerleme, dondurma, süt ve süt ürünleri, kahve, çay ve ekipmanları, kahvaltı ürünleri, donmuş gıdalar, kuru gıdalar ve  konserve ürünlere yer verilecek.

Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları

Editör: HABER MERKEZİ