''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır'' ''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır''

Diyarbakır Kitap Fuarı Pazar günü çok önemli bir imza gününe ev sahipliği yapacak. HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın kitapları eşi Başak Demirtaş ve Rüstem Avcı tarafından imzalanacak. Demirtaş, Kobani davasında ise Pazartesi günü son savunmasını yapacak. 

Diyarbakır’a, 4 Kasım 2016 tarihinde tutuklandıktan sonra 7 yıldan fazla bir süredir Edirne Cezaevinde kalan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı 6 kitap, Diyarbakır’da dayanışma imza etkinliğinde imzalanacak. 

-246

Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ve Rüstem Avcı, Pazar günü Diyarbakır kitap yarında, “Selahattin Demirtaş ile dayanışma imza günü” etkinliğinde Demirtaş’ın kitaplarını imzalayacak. Başak Demirtaş, Pazar günü saat 14.00de yapılacak olan etkinliğe tüm Diyarbakır’lıları davet etti. 

KOBANİ DAVASINDA İSE SON SAVUNMASINI YAPACAK

Hakkında 2 Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 1 de Anayasa Mahkemesi kararı olmasına rağmen serbest bırakılmayan Selahattin Demirtaş, yargılandığı Kobani olayları davasında bir aksilik çıkmaması durumunda Pazartesi günü son savunmasını yapacağı öğrenildi. Ankara’da görülen duruşmayı Demirtaş’ın SEGBİS ile katılması bekleniyor.

Kaynak: Ferit Aslan