Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında, vergi kaçakçılığı ve kumar oynatmak suretiyle elde ettikleri gelirleri aklamak için sahte faturalar düzenledikleri ve yurtdışına para transferi yaptıkları iddia edilen Dilan ve Engin Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Operasyonda toplam 24 şüpheli yakalandı.

18 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Polat çiftinin ifadeleri de ortaya çıktı.

Polat ailesinin yakınları ve Engin Polat’ın annesi Şükran Polat da hastaneye gelerek onlara destek oldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler arasında Polat çiftinin kardeşleri Sezgin Polat ve Kürşat Polat, Dilan Polat’ın kuzeni Sıla Doğu ve eşi Can Doğu da bulunuyor.

Polat çiftinin, vergi kaçakçılığı ve kumar oynatmak suretiyle elde ettikleri gelirleri aklamak için sahte faturalar düzenledikleri ve yurtdışına para transferi yaptıkları iddia ediliyor.

Dilan Polat ile Engin Polat’ın emniyette verdiği ifadeleri ortaya çıktı. Dilan Polat’ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylediği öğrenildi.

DEM Parti Urfa Büyükşehir Adayı’ndan Birecik tepkisi DEM Parti Urfa Büyükşehir Adayı’ndan Birecik tepkisi

Öte yandan Polat çiftinin aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin lira olarak beyan ettikleri, Engin Polat’ın suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Editör: Özgür Ayaydın