Erkmen yaptığı açıklamada, kendi partileri dışındakilerin belediyecilik hizmetini asfalt ve kaldırım yapımı ve temizlik işleriyle sınırlı gördüklerini belirtti.
Oysa bunun zaten belediyelerin asli görevi olduğunu işaret eden Erkmen, ‘’Biz tarım işçilerinin sıkıntısını, kadın cinayetini, uyuşturucuyu, yoksulluğu, sanat, spor ve eğitim başta olmak üzere insan odaklı tüm sorunları, belediyenin görev tanımında kabul ediyoruz.’’ dedi.

Whatsapp Image 2024 03 05 At 12.18.25
Erkmen DEM Parti’ye Şanlıurfa’da büyük ilgi olduğunu, bunun 31 Mart’ta sandığa yansıyacağını işaret ederek, şunları kaydetti:
''Siverek, Viranşehir, Hilvan ve Ceylanpınar başta olmak üzere geçen seçimde kazandığımız ancak müdahale sonucu elimizden alınanları yeniden kazanacağız. Akçakale ve Harran hariç Şanlıurfa Büyükşehir ve 11 ilçeyi kazanmayı hedefliyoruz. Seçime kadar sivil yoplum örgütlerini ziyaret edip, şehrin ve kendilerinin sorunlarını konuşuyoruz. Biz seçimi kazandıktan sonra Şanlıurfa’yı halkımızla yöneteceğiz.’’

Whatsapp Image 2024 03 05 At 12.18.26

DİYARBAKIR’I GİZLİ GİZLİ ÖRNEK ALDILAR

Devamı oldukları siyasi partilerin Diyarbakır’da örnek belediyecilik hizmetini somut şekilde gerçekleştirdiğini işaret eden Erkmen, şöyle konuştu:
‘’1999 yılında HADEP’ten Feridun Çelik Diyarbakır’da belediye başkanı seçilmesinden sonra kentin çehresi değişmeye başladı. 15 yılda belediyelerimiz yaptıkları olağanüstü çalışmalarla Diyarbakır’ı örnek hale getirdi. Karaköprü ile aynı dönemde gelişen Kayapınar ilçesini gören takdir ediyor. Karaköprü ile Kayapınar arasında dağlar kadar fark var. Batıdan AK Partili belediyeler heyetler gönderip Kayapınar’ı  gizli gizli inceliyor. Kayapınar’ı 50 ve 75 metre genişliğindeki yollar ve olağanüstü yeşil alanlar oluşturuldu. Halkla beraber bir şehir nasıl yönetiliri tüm  Türkiye gördü. Yaklaşık 8 yıldır Diyarbakır’ı kayyım yönetiyor. Kayyım olmasaydı çok daha büyük hizmetler yapılacaktı, engellediler.’'

Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti

Whatsapp Image 2024 03 05 At 12.48.53

''ŞANLIURFA’YI KURTARACAĞIZ''

Erkmen, Şanlıurfa’nın dağlar kadar biriken sorunları olduğunu bunu çözümüne yönelik mevcut belediye yönetimin çalışma yürütmediğini vurgulayarak, ‘’Bu sorunlarımızı halkımızla birlikte çözeceğiz.Şanlıurfa’da  Bizim seçimi hangi parti kazansın veya kaybetsin diye bir gündemimiz ve çabamız yok. Biz seçimi DEM kazansın istiyor ve sadece kendimizle ilgileniyoruz.’’ dedi.

Urfa5

Editör: Özgür Ayaydın