Şanlıurfa'da, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı dolayısıyla "Tedbirden Tefekküre 6 Şubat Deprem Şehitlerini Anma Programı" düzenlendi.

Beşir Derneği tarafından GAP Tarımsal Araştırma Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Çok sayıda gönüllünün katıldığı etkinlikte, depremde hayatını kaybedenler için dua edilip, deprem bölgelerinde gerçekleştirilen çalışmaların anlatıldığı slayt sunumu yapıldı.

Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar, programda, "Asrın felaketi" üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, Türkiye'nin kötü günlerde asrın birlikteliğini sergilediğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi olan Muhammed Türkiye finaline hazırlanıyor Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi olan Muhammed Türkiye finaline hazırlanıyor

Türkiye'nin büyük bir seferberlik ruhuyla yaralarını sarmak için gayret gösterdiğini anlatan Sarıyar, "Büyük bir acı yaşadık. Yüzyıllarca bu acıdan bahsedeceğiz. Birlikteliğimiz, kardeşliğimiz, bütünlüğümüz bu acımızdan çok daha büyük. Birlikteliğimiz bu acılarımızın ilacı oldu. Bu anlamda devletimize, milletimize çok teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.
(AA)

Editör: Meral Özdemir