Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından adının bir bulvara verilmesi ile siyasetin gündem maddesi haline gelen Şeyh Sait ile ilgili Şeyh Said ve Dava Arkadaşları Derneğinden açıklama geldi. Açıklamada, “Zulme ve zalime karşı onurlu yaşamı koruyarak duracağız” denildi.

Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı

-192

“TÜRK MİLLİYETÇİİĞİ İLE BAĞDAŞMAYACAK BİR DURUM”

Şeyh Said ve Dava Arkadaşları Derneği Başkanı ve torunu olan Mehmet Kasım Fırat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türk milliyetçiliği adına hareket edip, Şêx Seîd Efendî üzerinden Kürt halkının değerlerine hakaret etmenin aslında Türk milliyetçiliğiyle bağdaşılacak bir durum olmadığını belirtti. Fırat, paylamışımın devamında şöyle dedi:

-194

“HİÇ BİR IRKA VE KAVME KARŞI NEFRETİMİZ YOKTUR”

“Sözlerimi bağlamından koparıp hayasızca hakaret eden, hedef gösterip, tehdit edenler de iyi bilir ki bizim hiç bir kavme, ırka karşı bir nefretimiz yoktur. Sözlerimin muhatabı Türk olmadığı halde Türklük adına konuştuğunu iddia edip her türlü değerlere saldıran, toplumu kutuplaştırmaya itenlerdir.”

-193“GÖRMESEKTE BARIŞ, HAK, ADELET VE ÖZGÜRLÜKLER OLACAKTIR”

Fırat paylaşımında, bu olumsuz milliyetçilik algısı, küfürbaz dilin, bu topraklarda yaşayan herkese hakaret olduğunu da belirterek, “Türklüğe rağmen Türklük, sizin gibi kendini bilmez bir kaç provakatörün ve uluslararası güçlerin projesinden başka bir şey değildir. Kadim Anadolu halkları bu projeleri bozacak güçtedir. Ölüm, savaş, asimilasyon çığırtkanlığını yapanlar şunu çok iyi bilsinler ki yarınların dünyasında bunlar olmayacaktır. Bizler görmesek te barış, hak, adalet ve özgülükler olacaktır” dedi.

"BİZLER DARAĞAÇLARINDAN GELDİK”

-196Dernek Başkanı Fırat, paylaşımının sonunda, “Ben arkadaşlarım ve bazı torunlara gelince biz darağaçlarından geldik. Ne sürgünlere nede hapishanelere yabancı değiliz. Zulme ve zalime karşı onurlu yaşamı koruyarak duracağız. Bize farklı selamlar gönderenlere de her zaman cevabımız olacaktır. Bunları hukuk önünde vicdan sahibi, mütedeyyin ve onurlu Kürt halkına havale ediyoruz. Bizler dün vardık, bugünde varız ve yarınlarda da olacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Editör: Ferit Aslan