cermikgazetesi.com (Aziz Fidancı-Özel)    

    Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine yolunuz düşerse transit geçmeyin derim. Uzun yolculuğun bedeninize  yüklediği ağır yorgunluğu, kentin en işlek yerlerinden biri olan ve isminin benzeri hiç bir şehirde bulunmayan Şeytan Küçesinde (Kemaliye Caddesi) vereceğinz mola sayesinde kısa sürede atabilirsiniz.

WhatsApp Image 2023-06-19 at 15.58.45

   Asırlık su çeşmesini çevreleyen kıraathanelerin yerleştirdiği kürsülerde (iskembe) keyifle çay, kahve, mırra ve benzeri içecekleri yudumlarken meydanda oturan, başında puşisi veya şapkası bulunan yöresel kıyafetli ilçe sakinlerinin sohbetine veya domino oynayışına tanıklık edebilirsiniz.

WhatsApp Image 2023-06-19 at 16.32.32

- Adımlarınız sizi kebapçıya yöneltir

     Çevredeki tespihçilerden dostlarınıza kehribar ürünleri satın alırken, çarşıya yayılan kebap ve isot kokuları dolayısıyla kendinizi bir anda meşhur İmparator, Emek, Yasin Usta, Yaprak ve Siverek Sofrasında kebap siparişi verirken bulabilirsiniz.

WhatsApp Image 2023-06-19 at 15.48.32

Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti

    Masalardaki konuşmalardan 80 kilometre uzaklıktaki Diyarbakır ve çevre ilçelerden çok sayıda kişinin ismini ilçeden alan Siverek Kebabının tadmak için geldiğini  işitirsiniz. Kuyruk yağıyla hazırlanan kebabın damağınızda bıraktığı haz, sizi artık molalarınızı Siverek'te vermeye ikna etmiş olmalı.

WhatsApp Image 2023-06-19 at 16.32.31

     Kebap tercih etmeyenler ise yine ilçeye özgü Siverek Tavasını, sulu kavurma ve ciğer kebabını Karacadağ köylerinde hazırlanmış yoğurttan yapılmış ayranla yemeyi tercih edebilir.

Editör: Özgür Ayaydın