Ahmet Yüce, otomotiv sektörünün öne çıkan isimlerinden biri. Skoda’nın CEO’su olarak tanınan Yüce, kariyerine otomotiv sektöründe devam ediyor.

Geçen yıl çalışanlarına verdiği 25 maaş ikramiye ile gündemden düşmeyen Skoda'nın Türkiye Distribütörü, Yüce Auto'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce'den yeni bir hamle geldi.

Çalışanların 2023 yılı ikramiyeleri dün açıklandı ve 29 maaş ikramiye hesaplara yatırılmasının ardından gündem olan  Ahmet Yüce'nin kim olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, Ahmet Yüce kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte merak edilenler…

Meteoroloji 15 İl için uyarıda bulundu Meteoroloji 15 İl için uyarıda bulundu

AHMET YÜCE KİMDİR?

1957 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ahmet Yüce, orta öğretimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladı. Dayısı Orhan R. Yüce ile birlikte otomotiv sektöründe yer aldı. Alfa Romeo markalarının yedek parça tedarikini sağlayan Yüce, daha sonra Alfa Romeo markasının Türkiye distribütörlüğünde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaptı.

KARİYERİ

1987 yılında Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin kurucu üyesi olarak derneğin faaliyete geçmesine katkı sağladı. Son olarak Skoda’nın Türkiye temsilcisi Yüce Auto A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen Ahmet Yüce, Fransızca biliyor.

Editör: Ayşegül Yaşar