Türkiye’de yaşanan kuraklık nedeniyle vatandaşlar kar yağışını merakla bekliyor. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, kar yağışının ne zaman başlayacağına dair önemli açıklamalarda bulundu. Ökten, karın 15 Kasım’da Türkiye’ye gireceğini ve Doğu Anadolu’dan başlayarak yurdun büyük bir bölümünü beyaza bürüyeceğini söyledi.

KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ökten açıklamasında 15 Kasım’da kar örtüsü başlayacağını belirtti.

Doğu Anadolu’da kar yağışı başlayacak. Sonra kar yağışı batıya doğru yayılacak. Kar yağışı yurdun büyük bir bölümünü etkileyecek. Kar yağışı uzun süre devam edecek.

KAR YAĞIŞI NEREDE OLACAK?

Ökten, kar yağışının nerede olacağına dair de bilgi verdi.

Ökten kara olan ihtiyacı esprili bir dille ifade etti.

İbn-i Sina'nın sırrı, beyaz saçları doğal yağlarla eski rengine kavuşturuyor İbn-i Sina'nın sırrı, beyaz saçları doğal yağlarla eski rengine kavuşturuyor

Ökten paylaşımında şunları kaydetti:

“15 Kasım civarı Doğu'da kar örtüsü başlıyor. Kar örtüsü şart. Yoksa dönemezler. Neden? Arılarınız var. Ayılar uykuya dalmadan dönemezsiniz. Dönmeniz için ayıların uykuya dalması lâzım. Mor renk kar. Kasım ortasını bekleyecek bizim gundiler... Gundi: Köylü...”

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Ökten, kar yağışının ne kadar sürecek sorusuna da yanıt verdi. Ökten, “Kar yağışı 15 Kasım’dan itibaren bir ay boyunca devam etmesi öngörülüyor

Editör: Özgür Ayaydın