Süper Kupa finali için heyecan dorukta. Geçtiğimiz sezon Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa maçı, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacaktı. Riyad’da yaşanna gelişmeler sonucu Süper Kupa maçı ertelenmişti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa’nın deprem bölgesinde oynanmasını önerdi. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum ise bu öneriye sıcak baktı.

ALİ KOÇ’TAN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum’u kulüp binasında ağırladı. İkili, Türk futbolu ve yerel seçimler hakkında görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ali Koç, Süper Kupa’nın deprem bölgesinde oynanmasını istediğini söyledi.

MURAT KURUM’DAN OLUMLU YANIT

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum ise Ali Koç’un önerisine olumlu yanıt verdi. Kurum, “Çok güzel bir teklif. Takipçisi ve destekçisi olacağız. Hassasiyetinden dolayı da Ali Koç başkanıma çok teşekkür ediyorum. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı unutmadığımızı, onların yanında olduğumuzu göstermek için böyle bir organizasyon çok anlamlı olur.” diye konuştu.

Yenilenebilir enerji için tırmandılar Yenilenebilir enerji için tırmandılar

SÜPER KUPA FİNALİ NEREDE OYNANACAK?

Süper Kupa finalinin nerede oynanacağı henüz netleşmedi. TFF ve Suudi Arabistan Futbol Federasyonu arasında yapılan anlaşmaya göre, Süper Kupa finali Riyad’da oynanacaktı. Ancak Ali Koç’un önerisi sonrasında, TFF’nin bu konuyu yeniden değerlendireceği öğrenildi. Süper Kupa finalinin deprem bölgesindeki bir şehirde oynanması için TFF’nin Suudi Arabistan Futbol Federasyonu ile görüşmesi gerekiyor. Süper Kupa finalinin nerede oynanacağına dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Editör: Ayşegül Yaşar